Samtal i sommarnatten x 3!

I sommar bjuder vi in till Samtal i sommarnatten efter föreställningen. Tre fredagskvällar under spelperioden ges vi möjlighet att fördjupa oss i Törst utifrån lite olika perspektiv. Kvällarna inleds av ett samtal mellan inbjudna gäster, för att sedan avslutas med publikens frågor. Teaterbaren är öppen, vi börjar ca 22.15 och slutar ca 23.15. Det är fri entré till samtalen, och man behöver inte ha teaterbiljett till den aktuella kvällen för att delta.

  1. Psykologer talar om teater med Anna Broman Norrby och Anders Almingefeldt. Fredagen den 6 juli kl. 22.15.
  2. Emma Vendelek möter skådespelarna. Fredagen den 20 juli kl. 22.15
  3. Emma Vendelek möter dramatikern. Fredagen den 3 augusti kl. 22.15

Varmt välkomna!

Först ut är alltså Psykologer talar om teater, fredag den 6 juli. Vi kommer att få möta psykologerna Anna Broman Norrby, och Anders Almingefeldt. De kommer att dela med sig om sina tankar kring föreställningen och människorna som befolkar den, för att mot slutet släppa in publikens frågor.

Anna Broman Norrby arbetar sedan ett år som organisationskonsult inom företagshälsovården och samtalar med individer och träffar grupper som har problem på arbetsplatsen. Hon har jobbat som journalist, pluggat teater i New York, varit hemmafru i Spanien och föreläst om genusfrågor, och omskolade sig sedan till psykolog.


Anders Almingefeldt
arbetar som psykolog i sjukvården sedan sekelskiftet. Han har därutöver en privatmottagning, och driver en filosofibar med en kompis, samt skriver i lite olika sammanhang; har bland annat ett stående uppdrag att skriva psykologkrönikor i Alingsås Tidning. I sommar skriver han dessutom en bok tillsammans med en präst kring lite enkla existentiella frågor.

De två följande samtalen kommer att ledas av Emma Vendelek som är socionom och familjeterapeut, har en fil kand i litteraturvetenskap och skriver mycket själv. Hon har de senaste åren hållit i flera spännande och uppskattade författarsamtal på Teater Toftas Höstsoaréer.
När teatern spelade Ett Dockhem gjorde Emma några lite längre intervjuer med Susanna Helldén och Göran Parkrud,  och dessa möten finns att läsa här: OM NORA och I samtal med Göran.

Emma Vendelek möter skådespelarna
Vårt andra Samtal i sommarnatten är fredagen den 20 juli kl. 22.15, och då möter Emma skådespelarna. Ett samtal kring skådespeleri med utgångspunkt i Törst. Det kommer också finnas möjlighet för publiken att ställa frågor till skådespelarna.

Emma Vendelek möter dramatikern
I vårt tredje Samtal i Sommarnatten möter Emma dramatikern, regissören, skådespelaren och psykologen Göran Parkrud fredagen den 3 augusti kl 22.15.
Ett samtal om skrivande, manusarbete och Törst! Det kommer också finnas möjlighet för publiken att ställa frågor till Göran.

Vi ser mycket fram emot dessa kvällar, så kom och dela dem med oss!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: