2019 Vilse

av Göran Parkrud
i regi av Emilie Strandberg

Teater Toftas tionde år!

Vilse är en helt fristående fortsättning på Törst, som utspelar sig fem år senare. Vi får möta Tove som flyr sitt hektiska rektorsliv för en sommar på landet, på gården där hennes syster Cecilia bor. Men det blir inte riktigt den vila hon förväntat sig. Både arbetet och det förflutna jagar henne, och när kärleksrelationen dessutom ställs inför nya utmaningar, tvingas hon möta både sig själv och sina nära på nya sätt. Om livsval, kärlek och familjehemligheter.

Efter succéerna Bunden och Törst skrev Göran Parkrud detta spännande, brännande nära kammardrama, som sågs av en rekordstor publik sommaren 2019.

”På magasinets loftliknande övre våning gömmer sig vad som måste vara ett av landets mysigaste teaterrum.” skrev GP 2018.

Medverkande
Susanna Helldén – Tove Mårtensson
Lisa Parkrud – Cecilia Mårtensson
Jakob Tamm – Måns
Malin Molin – Rebecka Öqvist
Lars Magnus Larsson – Bo Andrén
Charlie Parkrud/Jack Heddesström – Gunnar Andrén

Beate Persdotter Løken – Scenografi, rekvisita, ljus
Heidi Saikkonen – Mask och kostym
Patrik Vörén – Ljud och teknik
Hanna Källdin – Sufflös
Anders Wennerström – Grafisk form
Viktor Parkrud – Foto och video
Sara Suneson – Rörelseinstruktion
Susanna Helldén – Producent och konstnärlig ledning
Anna Wikars – Producent
Göran Parkrud – Teaterchef och konstnärlig ledning

Vilse spelades 6 juli – 17 augusti 2019 i Magasinet på Tofta Herrgård
Musiken som spelades i föreställningen hittar du längst ner på sidan.

NÅGRA ORD FRÅN PUBLIKEN

”Tusen tack för ännu en oförglömlig och fantastisk föreställning.”

”Så fortsatte samtalet vid köksbordet till fram på småtimmarna. Tusen tack!”

”Tack för i år. Ni är fantastiska! Vi väntar redan på nästa års föreställning!”

”Detta är en så välskriven text att varje skådespelare får möjlighet att agera i en absolut trovärdig kontext. På Teater Tofta sitter man som publik mitt i stormens öga och händelsernas centrum. Jag andas tillsammans med både skådespelarna och publiken. Varje tår i ögonvrån blir till min egen gråt av såväl sorgens berättelse av tider som för alltid passerat, och stundtals glädjen. över att vara människa. Tack för ikväll Teater Tofta.”

NÅGRA ORD FRÅN RECENSENTERNA

GP – ”Som vanligt på Tofta bidrar den intima lokalen, där publiken tillsammans med skymmande bjälkar omringar scengolvet, till illusionsbygget. Närheten lämnar utrymme för spel med mycket små medel men än viktigare är att Teater Tofta vågar spela som att publiken inte alls vore på plats. Och för väl är det, Parkruds välskrivna dialog, Emilie Strandbergs precisa regi och den imponerande samspelta ensemblen är så övertygande att man tror sig bevittna ett stycke verkligt liv. Med ”Vilse” firar Teater Tofta tio år. Jag önskar grattis med förhoppning om tio år och tio föreställningar till.”

Kai Martin Blogg – ”Spelet mellan Susanna Helldén och Lisa Parkrud äger alla kvaliteter. Där är repriserna så väl avvägda, levererade både på glödande kol, med syrlig ironi och desperat ömhet när så krävs….Susanna Helldén är skoningslöst bra i sin roll som Tove, hudlös, intensiv och vilse men närvarande i sitt spel. Ensam slår det gnistor. Tillsammans med Lisa Parkrud än mer.”

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: