2013-2014 Sanning och konsekvens

av Lars Norén
i regi av Erik Ståhlberg

I detta intensiva och intima kammarspel, möts två systrar och deras män en sommarkväll. Elisabeth, den äldre systern fyller 50 år. Det blir en minst sagt livad tillställning. Sanningar blir sagda, och får sina konsekvenser. En historia om fyra av livet kantstötta människor som förtvivlat både försöker nå varandra och hålla varandra på avstånd. De kämpar mellan det egna och det gemensamma, och för att sluta vara som de andra vill att de ska vara.
Låter det roligt? Det är det. Förfärligt. Och kanske sant.

Medverkande
Jill Ung – Elisabeth
Göran Parkrud – Harry
Susanna Helldén – Julia
Ola Hedén – Michael

Fredrik Glahns – ljussättare
Grafisk Form – Anders Wennerström
Affischfoto – Henrik Hank Oscarsson
Foto – Viktor Parkrud
Sufflös/teknik – Anna Maria Engberg

Sanning och konsekvens spelades 5 juli-8 augusti 2013 i Magasinet på Tofta Herrgård
Föreställningen gästade också Folkteatern i Göteborg 26 september – 11 oktober 2014

Recensenterna om Sanning och konsekvens
”Ännu en succé… På scenen på Tofta Teater spelar man stycket med kraftigt tryck som det verkligen svänger om. Dess svarta komik blir rent berusande men likväl så att sköraste glas tycks omge de fyra personernas ensamheter. Det är vackert, dråpligt och rysande som en kick från det helvete vi alla känner men gömmer så gott det går.
…Än en gång visar så denna teater, belägen väst om Kungälv i skönt landskap, att den hör till de mest intressanta grupper vi har.”
– Tomas Forser, GP

”Sommarteatern är värd en resa… det skrattades mer här än när jag senast såg fars på Gunnebo slottsteater. Och det är en föreställning som dessutom lever kvar… Jag lovar, kommer ni hit kommer ni också tillbaka.”
– Ingrid Norrman, GT

”Jill Ung, Susanna Helldén, Göran Parkrud och Ola Hedén spelar fullständigt suveränt och övertygande i Erik Ståhlbergs regi. Svärtan i pjäsen blir uthärdlig genom det genuint trovärdiga gestaltandet och den humor, som trots allt smyger sig in här och där… Det är en sommarupplevelse utöver det vanliga.”
– Ingrid Höglind, blogg

 

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: