AKTUELLT

Foto: Linus Hellström

Blir det några varma sommarkvällar i Magasinet i år?

Ja, det blir det!

Vi ser det som viktigt att hålla kulturen vid liv, och mitt i en tid som vi aldrig glömmer kommer vi att bjuda på sommarteater i Magasinet, men under lite andra omständigheter än normalt. Med bara 42 personer i salongen per kväll blir det mer exklusivt och mer intimt än någonsin!

Det ska vara tryggt att besöka oss, och därför har vi gjort anpassningar i salongen för att följa Folkhälsomyndighetens restriktioner. Vi har tagit bort första bänkraden, vi skapar avstånd i bänkraderna, och vi välkomnar alla som är fullt friska. Blir någon i ensemblen sjuk, kommer vi att ställa in , och man får då pengarna tillbaka. Detsamma gäller om man som publik blir sjuk. 

GLÖMSKA 66C5F609-1286-4DDA-9A5B-6385C400A8D2
Göran Parkrud har färdigställt den tredje och sista fristående delen i trilogin om familjen Mårtensson, GLÖMSKA. Urpremiär 4 juli kl. 19.30 i Magasinet på Tofta Herrgård. Föreställningen spelas till den 15 augusti. 

Medverkande: Jill Ung, Susanna Helldén, Lisa Parkrud, Lars Magnus Larsson, Carl-Markus Wickström, Ylva Olaison, Charlie Parkrud/Jack Hedesström. Scenografi och ljus: Beate Persdotter Løken. Mask och kostym: Agnes Parkrud. Ljuddesign: Patrik Vörén. Teknik: Frida Bagri. Producenter: Susanna Helldén. Affischfoto: Karin Wildheim. Grafisk form: Anders Wennerström.

Regi och manus: Göran Parkrud.

Rollen som Gunnar delas av två 13-åringar; Charlie Parkrud och Jack Hedesström.
Här följer deras respektive speldagar:

Jack: 3, 9, 11, 17, 18, 22, 23, 29, 30 juli, 5, 6, 12, 14 augusti
Charlie: 4, 10, 15, 16, 24, 25, 31 juli, 1, 7, 8, 13, 15 augusti

 

I Glömska återser vi Jill Ung som mamman Ulla som efter en tids sjukdom beslutar sig för att ställa allt tillrätta genom att fira sin 65-årsdag. Med på kalaset finns bland annat hennes döttrar Cecilia och Tove, men också ungdomskärleken Bo, som Ulla inte träffat på 40 år. Under kalasets gång vecklar historien ut sig, och Ulla tvingas möta saker som hon helst velat glömma. Vad är det vi minns, och varför glömmer vi? Och vem ska ta hand om barnen? Ett närgånget sommardrama om familjen, livsvalen och det vi minns eller inte minns.

Glömska spelas i Magasinet på Tofta Herrgård 4 juli – 15 augusti 2020
Det finns inte så många biljetter i år, för att vi ska kunna hålla avstånd, så vänta inte med att boka!

Med anledning av Covid-19 behöver vi begränsa publikantalet. Detta gör att vi har varit tvungna att höja biljettpriset något. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. Det går dessutom för den som har möjlighet och vill stötta oss lite extra genom att köpa en stödbiljett till ett ännu lite högre pris. Tack för ert stöd!
Biljetterna hittar du här! 

 

 

 

 

 

Teaterbaren!
Missa inte den fina teaterbaren i Magasinet, som är öppen en timme innan föreställning. Kom gärna innan och ta något svalkande att dricka. Det finns gott om plats med avstånd i den mysiga trädgården och även ett mindre antal bord i baren. Förutom öl, vin och övriga drycker finns smörgåsar, kvällens fika och lite annat smått och gott.

Förbeställ gärna dryck och snacks till pausen, det går att swisha på plats i Magasinet.
Mer info finns på Tofta Herrgård Magasinet.

Teatersupé på herrgården!
Det finns också möjlighet att njuta av en matupplevelse utöver det vanliga uppe på herrgården innan föreställningen. Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, och kockarna komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Boka sittning kl. 17.00 så hinner ni med en god middag innan kvällens dramatik tar sin början i Magasinet.
För mer info och bokning av teatersupé och övernattning: Tofta Herrgård, 0303-225805

OBS! Info med anledning av COVID-19
Med anledning av den rådande pandemin och de nuvarande riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten kommer föreställningen att spelas för endast 42 personer per kväll, utspridda i salongen. Den första bänkraden kommer att tas bort, och in- och utgång kommer endast ske genom yttertrappan i Magasinet. Det kommer att finnas handsprit att tillgå. Föreställningen kommer att ställas in om någon av skådespelarna får förkylningssymptom, och pengarna betalas tillbaka.

Liksom i övriga samhället gäller det att tänka på att hålla avstånd, och stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk

 

IMG_5541Är du nyfiken på de två första pjäserna i trilogin, TÖRST och VILSE? De finns att läsa i bokform! Kanske något för karantäntillvaro?
Swisha i så fall 120 kr till oss på 123 322 67 19, uppge namn och adress i meddelandefältet, så skickar vi signerade ex av böckerna Törst och Vilse till dig, var du än befinner dig i världen! (Man måste absolut inte ha läst eller sett Törst eller Vilse för att se Glömska i sommar…)

 

BUNDENFilmbild
När vi inte kunde ses i teatersalongen eller på biograferna, bestämde vi oss för att under en tid släppa vår film BUNDEN fri! Nästan i alla fall. För en liten slant kunde man se filmen under ett par veckor, och så många det var som tog chansen! Tusen tack för alla bidrag och fina ord! Just nu är filmen iväg på andra äventyr, men kanske får vi möjlighet att återkomma med den lite längre fram.

LIV PÅ JORDENLIV bild
Under våren har vi sjösatt vår nya familjeföreställning Liv på jorden, som spelades av Susanna Helldén och Johan Carlberg på Hagateatern i Göteborg under slutet av Mars. Föreställningen blev varmt och väl mottagen, och återkommer i höst!

 

 

SKAPANDE SKOLA – I mig, I dig, i ossBild från klass 3
Vi har också haft premiär för ett nytt Skapande Skola-projekt!
Emma Vendelek och Susanna Helldén har mött ca 200 elever i fjärde klass i ett projekt kring bild, gestaltning och text. Läs mer här: Skapande skola

 

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: