AKTUELLT

Foto: Lina Ikse

NATTVARDEN
En av våra stora svenska dramatiker, Lars Norén, gick ur tiden under förra året, och i sommar har vi den stora glädjen att bjuda er på hans pjäs NATTVARDEN. En kraftfull och underhållande berättelse om två bröder som just begravt sin mor, och möts kvällen efter begravningen tillsammans med sina respektive. Om kärlek och närhet, om barndomen och barnen, om längtan. På största allvar och med stor lekfullhet ser vi fram emot att mötas under takbjälkarna i Magasinet i sommar. Varmt välkomna!

Med: Daniel Adolfsson, Susanna Helldén, Karin Lycke och Carl-Markus Wickström. Bearbetning och regi: Göran Parkrud. Scenografi: Råger Johansson. Ljus: Beate Persdotter Løken. Rekvisita/producent: Anna Wikars.

Premiär blir det den 8 juli, och sen spelas föreställningen onsdag-lördag 13 juli till 20 augusti, så pricka in ett datum redan nu!

BILJETTER
Köp biljetter till Nattvarden: HÄR!

***

LIV PÅ JORDEN
Teater Toftas senaste barn- och familjeföreställning har varit på turné under våren, och finns tillgänglig för bokning av skolor eller föreningar. Kontakta oss på info@teatertofta.se för mer info!
av Susanna Helldén, med musik av Bröderna Lindgren och Johan Carlberg,
i regi av Göran Parkrud
.

livpajorden_affisch_A4_v2

I Liv på jorden får vi möta Liv, som älskar allt som har med rymden att göra. Hon fantiserar om att en dag få åka, eller kanske till och med flytta dit. Hon lär sig allt hon kommer över om galaxer, planeter och rymdfärder. Hon är också övertygad om att det finns liv därute, och hoppas att hon en dag ska få kontakt med någon eller något.
Så en dag sprakar det till i den hemmabyggda rymdradion. Det är nån där! Men vem är det? Liv blir rädd och nyfiken på samma gång, och trevande börjar de meddela sig med varandra…

Liv på jorden hade premiär på Hagateatern i Göteborg  den 20 mars 2020.

En föreställning som passar bäst från 6 år.

Stort tack. Det var en fantastisk liten föreställning. Tagna. Så bra teman för barn och skickligt gestaltat.”

Medverkande
Susanna Helldén – Liv
Johan Carlberg – Roy (och musiker)

Regi och manusstöd – Göran Parkrud
Anders Wennerström – Grafisk Form
Myra Wennerström – Illustration affisch

I samverkan med Sensus, och med stöd av Västra Götalandsregionen

***

ALDRIG MOZART

Teater Tofta spelar monologen Aldrig Mozart på turné.
Pjäsen bygger på en bok av Michael Morpurgo, dramatiserad av Simon Reade. 

Foto: Per Larsson

Paula Levi är en berömd konsertviolinist som har uppträtt i alla stora konserthus sen hon var tretton år. Men hon har aldrig spelat Mozart. Under hela sin karriär har hon vägrat svara på varför, och i det närmaste förbjudit journalister att ställa den så kallade Mozart-frågan. Tills nu. Inför en konsert bjuder hon plötsligt in till pressmöte. Det ryktas om att hon kanske kommer att spela Mozart till slut, och det visar sig att hon bestämt sig för att berätta om det som hennes familj inte klarat av. 

Aldrig Mozart tar oss genom barnets nyfikenhet inför föräldrarnas hemligheter till andra världskrigets fasor i Europa, där en grupp musiker överlevde genom att använda det enda vapen de hade – musiken.

En lekfull och stark föreställning om familjehemligheter, musikens kraft och om att våga minnas. 

Medverkande
Susanna Helldén – Paula Levi
Kristina Nilsson – Regi
Ludvig Sjöstrand – Ljuddesign

Föreställningen har spelats på Göteborgs stadsteaters lunchteater, på Tofta Herrgård, Gathenhielmska huset i Göteborg och på besök hos teaterföreningar. Är du eller din förening intresserade av att köpa föreställningen, kontakta oss gärna! info@teatertofta.se

Några publikröster om föreställningen:

”Jag har sällan blivit så berörd av teater!”

”Helt fantastiskt! Tog verkligen i hjärtat och så oerhört viktigt i dessa dagar.” 

”Tack för en gripande vacker föreställning.”

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: