AKTUELLT

SOMMARTEATER

Så här års går vi in i sommarproduktionen och förberedelserna pågår för fullt. Göran Parkrud håller på att skriva den pjäs som ska spelas i sommar och samtidigt pågår arbetet med alltifrån scenografi till grafisk formgivning.

Ensemblen har redan fått pröva flera av texterna, och det vi kan säga nu är att detta vill ni inte missa! Det blir en underhållande, komisk och rörande berättelse, om ensamhet, om arbete, om drömmar, om längtan. Tror vi. Den är ju trots allt inte klar. Vi kommer berätta mer längs vägen… PREMIÄR 8 juli i Magasinet på Tofta Herrgård!

Mer info om vad som pågår just nu finns att läsa här:
Det kommer en sommar och Premiär 8 juli

***

ALDRIG MOZART

Teater Tofta spelar monologen Aldrig Mozart på turné.

Är du eller din förening, arbetsplats, bokcirkel, skola, hemmafest intresserade av att boka föreställningen, kontakta oss gärna på info@teatertofta.se för prisuppgifter och planering!

Några publikröster om föreställningen:

”Jag har sällan blivit så berörd av teater!”

”Helt fantastiskt! Tog verkligen i hjärtat och så oerhört viktigt i dessa dagar.” 

”Tack för en gripande vacker föreställning.”


Pjäsen bygger på en bok av Michael Morpurgo, dramatiserad av Simon Reade. 

Foto: Per Larsson

Paula Levi är en berömd konsertviolinist som har uppträtt i alla stora konserthus sen hon var tretton år. Men hon har aldrig spelat Mozart. Under hela sin karriär har hon vägrat svara på varför, och i det närmaste förbjudit journalister att ställa den så kallade Mozart-frågan. Tills nu. Inför en konsert bjuder hon plötsligt in till pressmöte. Det ryktas om att hon kanske kommer att spela Mozart till slut, och det visar sig att hon bestämt sig för att berätta om det som hennes familj inte klarat av. 

Aldrig Mozart tar oss genom barnets nyfikenhet inför föräldrarnas hemligheter till andra världskrigets fasor i Europa, där en grupp musiker överlevde genom att använda det enda vapen de hade – musiken.

En lekfull och stark föreställning om familjehemligheter, musikens kraft och om att våga minnas. 

Några ord från regissören:
För mig är Aldrig Mozart ett litet bidrag i kampen mot rasism, antisemitism och främlingsfientlighet. En monolog och en berättelse som berör på djupet i sitt personliga och musikala tilltal, och som i sin enkelhet är mycket komplex. Den pratar om musiken som en helande kraft, där det innan bara fanns skam och skuld. Och det är just det som gör den så viktig. För det är min övertygelse att musik, och alla andra konstnärliga uttryck, har mycket att bidra med när det gäller att läka, förlåta och enas. Teater Tofta – Tack för förtroendet!
 – Kristina Nilsson

Medverkande
Susanna Helldén – Paula Levi
Kristina Nilsson – Regi
Ludvig Sjöstrand – Ljuddesign

Föreställningen har bland annat spelats på Göteborgs stadsteaters lunchteater, på Tofta Herrgård, Gathenhielmska huset i Göteborg och på besök hos teaterföreningar.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: