AKTUELLT

Just nu pågår förberedelser inför sommaren 2022 i Magasinet på Tofta Herrgård. Så småningom kommer mer info här på sidan angående vad vi kommer att bjuda på då. Håll utkik!

ALDRIG MOZART

Teater Tofta spelar monologen Aldrig Mozart på turné under våren.
Pjäsen bygger på en bok av Michael Morpurgo, dramatiserad av Simon Reade. 

Foto: Per Larsson

Paula Levi är en berömd konsertviolinist som har uppträtt i alla stora konserthus sen hon var tretton år. Men hon har aldrig spelat Mozart. Under hela sin karriär har hon vägrat svara på varför, och i det närmaste förbjudit journalister att ställa den så kallade Mozart-frågan. Tills nu. Inför en konsert bjuder hon plötsligt in till pressmöte. Det ryktas om att hon kanske kommer att spela Mozart till slut, och det visar sig att hon bestämt sig för att berätta om det som hennes familj inte klarat av. 

Aldrig Mozart tar oss genom barnets nyfikenhet inför föräldrarnas hemligheter till andra världskrigets fasor i Europa, där en grupp musiker överlevde genom att använda det enda vapen de hade – musiken.

En lekfull och stark föreställning om familjehemligheter, musikens kraft och om att våga minnas. 

Medverkande
Susanna Helldén – Paula Levi
Kristina Nilsson – Regi
Ludvig Sjöstrand – Ljuddesign

Föreställningen har spelats på Göteborgs stadsteaters lunchteater, på Tofta Herrgård och i Gathenhielmska huset i Göteborg. Är du eller din förening intresserade av att köpa föreställningen, kontakta oss gärna! info@teatertofta.se

Håll utkik här på sidan för kommande speldatum för Aldrig Mozart.

Några publikröster om föreställningen:

”Jag har sällan blivit så berörd av teater!”

”Helt fantastiskt! Tog verkligen i hjärtat och så oerhört viktigt i dessa dagar.” 

”Tack för en gripande vacker föreställning.”

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: