2014 Lycka

av Göran Parkrud och ensemblen
i regi av Göran Parkrud

Fyra för varandra okända människor möts i ett rum. Eller är de fler? Vad gör de där? och vad är det egentligen de söker? Om smärta och lycka, med humor och allvar och musik av bland andra Håkan Hellström, Nancy Sinatra och Barbro Hörberg i nya arrangemang bjöd Teater Tofta på en känslosam historia.

Medverkande
Johan Ehn – Johan
Viktoria Folkesson – Viktoria
Susanna Helldén – Susanna
Mikael Dahl – Micke
Emelie Alm – Musiker/arrangör

Charlie Åström – Scenografi och ljus
Grafisk Form – Anders Wennerström
Affischfoto – Hank Henrik Oscarsson
Foto – Viktor Parkrud och Aurora Gossé

LYCKA spelades 4 juli-7 augusti 2014 i Magasinet på Tofta Herrgård.

NÅGRA ORD FRÅN PUBLIKEN

”Ja! Gå och se. Och njut! Jag hade höga förväntningar, men resultatet brände rakt genom taket på Magasinet och lyste upp sommarhimlen.”
”Fantastisk pjäs och strålande framförande! Underbart. Gå och se!”
”Tack för en fantastisk föreställning. Ni är alla så modiga och generösa, jag har aldrig sett något liknande. Mycket berörande, tankeväckande och inspirerande. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att återkomma och se den igen.”
”Tack så mycket mycket för igår! Ni hänger kvar i mitt i huvud. Och musiken och sången! Så grymt bra och så direkt in i hjärtat.”
”Har precis varit och sett Lycka, underbar föreställning, berör verkligen, smärtsamt för både kropp och själ, som ni sjöng…det gör ont……. Stort tack till er alla!”

NÅGRA ORD FRÅN RECENSENTERNA

Kristjan Saag GT – Lyckan i en fulländad första akt.
Första akten är en pärla: finaste stämsång varvas med småabsurdistiska dialoger, där fyra olyckliga människor försöker orientera sig i en mystisk experimentsituation. Det är lite Sartres ”Lyckta dörrar” över det hela, fast med Sartres skuld- och existensproblematik utbytt mot mer samtida funderingar kring kön, identitet, samlevnadsformer och relationer.

Mikaela Blomqvist GP – Teater Toftas experiment med relationer höjer humöret.
”Väl genomfört, välspelat, välsjunget och underhållande.”

Foto: Viktor Parkrud

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: