2018 Törst

av Göran Parkrud

i regi av Viktoria Folkesson

Systrarna Cecilia och Tove hittar sin mamma på Tinder. Det blir starten på en resa om systerskap, kärlek och familj, och vi får vara med om ett omtumlande år i de inblandades liv. Vi ges möjlighet att känna igen oss, utmanas i våra föreställningar, skratta, förfasas och sörja över hur det kanske skulle kunnat vara. Vad är egentligen en familj idag? Hur ser det ut? Om att våga lita på sig själv, och sin egen röst. Om kärlek, familj, sexualitet och systerskap.

Efter succépjäsen BUNDEN från 2016, som också håller på att bli långfilm, har Göran Parkrud gjort det igen! Med sin särskilda blick för de existentiella frågorna, och med humor och värme har han skrivit ett tätt, spännande och underhållande drama som kommer att ta plats i Magasinet på Tofta Herrgård.

Medverkande
Jill Ung – Ulla Mårtensson
Lisa Parkrud – Cecilia Mårtensson
Susanna Helldén – Tove Mårtensson
Lars G Wik – Tommy Mårtensson
Carl-Markus Wickström – Josef Stjärnfeldt
Pia Edlund – Stina Wrangel

Beate Persdotter Løken – Scenografi, rekvisita, ljus
Agnes Parkrud – Mask och kostym
Patrik Vörén – Ljud och teknik
Hanna Källdin – Sufflös och inhopp vid sjukdom
Anders Wennerström – Grafisk form
Viktor Parkrud – Foto och video
Lisa Irvall – Affischfoto
Susanna Helldén – Producent och konstnärlig ledning
Göran Parkrud – Teaterchef och konstnärlig ledning

Törst spelades 30 juni–11 augusti 2018 i Magasinet på Tofta Herrgård

NÅGRA ORD FRÅN PUBLIKEN

”Tack för en bra föreställning igår. Ni var fantastiska som vanligt. Må ni fortsätta i evighet!”

”Var traditionsenligt sedan flera år med vänner på teater Tofta i lördags och såg ”Törst”. Fantastiskt bra föreställning, mkt duktiga skådespelare, underbar miljö och en föreställning som hade ”allt”! Tusen tack till er alla, vi ses nästa år igen!”

”Vi var tagna. Skrattade, kände igen oss ibland och kände nästan för att ingripa i familjekonflikterna. Strålande skådespelare!”

”En fantastiskt välskriven pjäs av Göran Parkrud. Varenda roll så intressant! Lägg därtill sex skickliga skådespelare, som får tillvaron att dansa på scengolvet. Psykologiska bråddjup och själsliga mörkertoner blandas med svart humor. Mänskliga tillkortahavanden och moment av ömsinthet och strävan efter gemenskap till varje pris. Stort tack till samtliga medverkande!”

NÅGRA ORD FRÅN RECENSENTERNA

GP – ”Närgånget och fängslande bra familjedrama.”
”Det är en gripande föreställning i Viktoria Folkessons koncentrerat naturalistiska regi.”
”På magasinets loftliknande övre våning gömmer sig vad som måste vara ett av landets mysigaste teaterrum.”
”Naturalismen lever och frodas i det natursköna Tofta. Se till att ta er dit innan 11 augusti.”

DN – ”Törst på Teater Tofta har stor tilltro till publiken. Tomas Forser ser en tragikomedi med stark publikkontakt på Teater Tofta.”
”Det är beundransvärt att man har hittat en ton som håller i uppsättning efter uppsättning med delvis nya spelare. I det vackra teatermagasinet med dess bjälkar och låga takhöjd pågår spelet tätt intill publiken och delaktigheten blir förnimbar. Den relationen ger en igenkännbar kvalitet.”
”Trots att pjästypen har en lång tradition av mästerverk vrider sig detta prekära familjedrama på Teater Tofta ur sin terapeutiska välvilja och blir levande och underhållande.”

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: