LYCKE FILM

Bunden-galleri

2017 startade Teater Tofta filmbolaget Lycke Film och samma år spelades BUNDEN in på Tofta Herrgård med omnejd. I mars 2019 hade filmen premiär på Bio Roy. En vacker sommarfilm mitt i det idylliska Lycke, men också en brännande nära film om kärleksrelationer, familj, bundenhet, sexualitet och frihet.

Vi har så många att tacka för att detta blev verklighet. Så fantastiska filmarbetare, skådespelare och engagerade människor som arbetat i produktionen. Så många som hejat på, och en crowdfundingkampanj där vår publik, och nära och kära bidrog på ett ovärderligt sätt. Tack.

Missade du chansen att se Bunden när den visades på Svt? Nu finns det ny möjlighet att se den här!

Swisha 50 kr (eller större valfritt belopp) till Lycke Films systerbolag Teater Tofta på 123 322 67 19 och skicka sen ett mail till lyckefilm@gmail.com, så får du lösenordet! Mycket nöje!

BUNDEN
Stefan och Helena firar tio år som gifta. Med en önskan om att väcka något som kanske gått förlorat, bjuder de in till en sommarfest på Tofta Herrgård, där de också gifte sig. Ett litet brokigt sällskap samlas för att fira dem, men det blir inte riktigt den fest jubilarerna förväntat sig. Under middagen och festen framkommer att de båda bär på saker som de inte vågat berätta om, och när hemligheterna kommer upp till ytan, ställs de inför frågan om hur de ska leva tillsammans.

En film av Göran Parkrud och Kristina Nilsson. Medverkande Susanna Helldén, Göran Parkrud, Maria Fahl Vikander, Arvin Kananian, Emelie Strömberg, Ella Schartner och Mattias Palm.

Manus Göran Parkrud Regi Kristina Nilsson Klipp Patrik Forsell A-foto Sara Svärdsén B-Foto Sajjad Aryanfar C-foto/el-ass Joakim Hallström Inspelningsledare Viktor Parkrud Ljud Eric Guslén DIT/scripta Elin Rönndahl Rekvisita/Kostym/Mask Siri Thorpenberg Kostym Erika von Weissenberg Runner Kerstin Rutgersson Catering Samantha Larsen Shibariinstruktör Andreas Andy Burmester Manuskonsulter Lotta Neuhauser, Viktor Parkrud Postproduktion: Grading Emil Eriksson Ljud Lucas Nilsson, Henric Andersson, Henrik Sunnåker, Per Boström, Linus Gidstedt, Elin Kristoffersen Grafisk Form Lycke Film Anders Wennerström     

Lyckefilm_bunden_affisch_A3_final_laurels

BUNDEN prisad på Västerås Filmfestival!

Västerås Filmfestival pågick 4-12 oktober 2019, och vår film var nominerad i inte mindre än sex kategorier, så roligt! Hurra och grattis till alla som varit med gjort detta möjligt! 

IMG_1056

På galan den 12 oktober 2019 tilldelades BUNDEN pris i kategorierna:
• Bästa kvinnliga skådespelare
Susanna Helldén
• Bästa Manus
Göran Parkrud
Stort grattis!

Filmen var också nominerad i kategorierna:
• Bästa nationella regi

Kristina Nilsson​
• Bästa nationella foto
Sara Svärdsén
• Bästa nationella manliga skådespelare
Göran Parkrud
• Bästa nordiska film
BUNDEN

Följ oss också på Lycke Films facebooksida för de senaste uppdateringarna!

BAKGRUND
Efter åtta år med Teater Tofta, så gav vi oss in på en ny spännande resa vid sidan av teatern. Vi startade filmbolag, och sommaren 2017 spelade Lycke Film in sin första långfilm på Tofta Herrgård med omnejd. Filmen bygger på succépjäsen BUNDEN av Göran Parkrud, som spelades på teatern år 2016.

Att få statligt stöd för att spela in en film är en tidskrävande och snårig process, och vi ville inte vänta. Därför beslutade vi oss för att genomföra detta drömprojekt med små resurser, men med stor kunskap och engagemang hos filmteam och skådespelare. Dessutom gjorde vi under våren 2017 en Crowdfundingkampanj, där många engagerade generösa människor gick in och gav bidrag till filmen, och möjliggjorde inspelningen. Känslan i att ha så många som vill göra detta tillsammans med oss är oslagbar. Vi är så tacksamma att orden nästan inte räcker till. TUSEN TACK till er alla.

Under 20 dagar spelade vi så in filmen på Tofta Herrgård med omnejd. Vi fick se Lyckes vackraste soluppgångar och solnedgångar, vi fick tack vare vårt fina samarbete med alla på Tofta Herrgård tillgång till de ljuvliga rummen där, och alla våra medarbetare gjorde ett enormt fint arbete.

Efter denna intensiva sommar följde ett enastående höst- och vinterarbete av vår klippare Patrik Forsell, sommaren därpå gradades filmen av Emil Eriksson på Zentropa Sweden, och sen gjordes ljudläggningen av Enric Productions under hösten 2018.

Många är de fantastiska människor som arbetat hårt för att färdigställa filmen med oerhört knappa resurser, och vi är så glada att vi nu kan visa filmen.

Första visningen och tillika VÄRLDSPREMIÄREN ägde rum på Bio Roy i Göteborg, söndagen den 24 mars 2019. Ett fullsatt Bio Roy såg filmen där, och mottagandet var överväldigande.

BUNDEN har också visats på Biograf Trappan i Kungälv.

Missade du kanske crowdfundingen och känner att du också vill vara med?

Vanligtvis kostar en film ett par miljoner att göra. Det har vi inte, och fortfarande saknas medel för att täcka alla våra kostnader för filmen. Därför är vi tacksamma för all hjälp vi kan få, i stort och i smått. Vill du eller kanske ditt företag synas i samband med filmen, eller vill du hjälpa till på något annat sätt, så skriv till oss på lyckefilm@gmail.com!

204269903_2962424327306545_1897334716533246605_n

Här är några bilder från inspelningen!

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: