LYCKE FILM

Bunden-galleri

BUNDEN – TRAILER

Trailer: Viktor Parkrud

Lyckefilm_bunden_affisch_A3_final_laurels

BUNDEN prisad på Västerås Filmfestival!

Västerås Filmfestival pågick 4-12 oktober, och vår film var nominerad i inte mindre än sex kategorier, så roligt! Hurra och grattis till alla som varit med gjort detta möjligt! 

På galan den 12 oktober tilldelades BUNDEN pris i kategorierna:
• Bästa kvinnliga skådespelare
IMG_1056Susanna Helldén
• Bästa Manus
Göran Parkrud
Stort grattis!

Filmen var också nominerad i kategorierna:
• Bästa nationella regi

Kristina Nilsson​
• Bästa nationella foto
Sara Svärdsén
• Bästa nationella manliga skådespelare
Göran Parkrud
• Bästa nordiska film
BUNDEN

Följ oss också på Lycke Films facebooksida för de senaste uppdateringarna!

BAKGRUND
Efter åtta år med Teater Tofta, så gav vi oss in på en ny spännande resa vid sidan av teatern. Vi startade filmbolag, och sommaren 2017 spelade Lycke Film in sin första långfilm på Tofta Herrgård med omnejd. Filmen bygger på succépjäsen BUNDEN av Göran Parkrud, det är en vacker sommarfilm mitt i Lyckeidyllen, men också en brännande nära film om kärleksrelationer, familj, bundenhet, sexualitet och frihet.

Att få statligt stöd för att spela in en film är en tidskrävande och snårig process, och vi ville inte vänta. Därför beslutade vi oss för att genomföra detta drömprojekt med små resurser, men med stor kunskap och engagemang hos filmteam och skådespelare. Dessutom gjorde vi under våren 2017 en Crowdfundingkampanj, där många engagerade generösa människor gick in och gav bidrag till filmen, och möjliggjorde inspelningen. Känslan i att ha så många som vill göra detta tillsammans med oss är oslagbar. Vi är så tacksamma att orden nästan inte räcker till. TUSEN TACK till er alla.

Under 20 dagar spelade vi så in filmen på Tofta Herrgård med omnejd. Vi fick se Lyckes vackraste soluppgångar och solnedgångar, vi fick tack vare vårt fina samarbete med alla på Tofta Herrgård tillgång till de ljuvliga rummen där, och alla våra medarbetare gjorde ett enormt fint arbete.

Efter denna intensiva sommar följde ett enastående höst- och vinterarbete av vår klippare Patrik Forsell, sommaren därpå gradades filmen av Emil Eriksson på Zentropa Sweden, och sen gjordes ljudläggningen av Enric Productions under hösten 2018.

Många är de fantastiska människor som arbetat hårt för att färdigställa filmen med oerhört knappa resurser, och vi är så glada att vi nu kan visa filmen.

Första visningen och tillika VÄRLDSPREMIÄREN ägde rum på Bio Roy i Göteborg, söndagen den 24 mars 2019. Ett fullsatt Bio Roy såg filmen där, och mottagandet var överväldigande.

BUNDEN har också visats på Biograf Trappan i Kungälv, där den också troligtvis kommer att visas igen.

Missade du kanske crowdfundingen och känner att du också vill vara med?

Vanligtvis kostar en film ett par miljoner att göra. Det har vi inte, och fortfarande saknas medel för att täcka alla våra kostnader för filmen. Därför är vi tacksamma för all hjälp vi kan få, i stort och i smått. Vill du eller kanske ditt företag synas i samband med filmen, eller vill du hjälpa till på något annat sätt, så skriv till oss på lyckefilm@gmail.com!

Här är några bilder från inspelningen!

 

 

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: