LYCKE FILM

Bunden-galleri

Kära publik.

Tack till alla er som sett filmen och swishat en slant under vår Corona-kampanj! Just nu finns det inte längre möjlighet att se filmen, men kanske återkommer vi med en liknande kampanj. Håll utkik! och igen, TACK!
Så länge får ni hålla tillgodo med trailern:

BUNDEN – TRAILER

Trailer: Viktor Parkrud

Se Corona-kampanjen nedan.

Vi är många som upplever svåra tider i olika branscher, och ovissheten är stor omkring hur länge den här situationen kommer att hålla oss ifrån varandra. Vi skulle ha visat filmen på ett par ställen under våren, men visningarna har liksom många andra evenemang dessvärre blivit inställda.

Så, nu har vi bestämt oss, vi släpper BUNDEN fri!
Nästan i alla fall. För ett litet tag framöver. När ni har sett filmen:
Swisha till Lycke Film genom Teater Tofta på nummer 123 322 67 19, eller sätt in en slant på Lycke Films plusgirokonto: 840898-1. (Märk betalningen med ”Bunden”)
Alla summor från 50 kr och uppåt är välkomna! Vi är enormt tacksamma för ert stöd, vi behöver er för vår överlevnad!

Vi är mycket stolta över att med minimala medel ha genomfört detta arbete, och dessutom med så kraftfullt och kärleksfullt stöd från er! Filmen vann pris på Västerås Filmfestival för bästa manus och bästa kvinnliga huvudroll! Nu vill vi dela den med alla er som inte sett den, och med er som kanske har lust att se den igen!

Stefan och Helena firar tio år som gifta. Med en önskan om att väcka något som kanske gått förlorat, bjuder de in till en sommarfest på Tofta Herrgård, där de också gifte sig. Ett litet brokigt sällskap samlas för att fira dem, men det blir inte riktigt den fest jubilarerna förväntat sig. Under middagen och festen framkommer att de båda bär på saker som de inte vågat berätta om, och när hemligheterna kommer upp till ytan, ställs de inför frågan om hur de ska leva tillsammans.

Med skälvande hjärtan, varsågoda:

Med Susanna Helldén, Göran Parkrud, Maria Fahl Vikander, Arvin Kananian, Emelie Strömberg, Ella Schartner och Mattias Palm. Regi: Kristina Nilsson.

 

 

Lyckefilm_bunden_affisch_A3_final_laurels

BUNDEN prisad på Västerås Filmfestival!

Västerås Filmfestival pågick 4-12 oktober, och vår film var nominerad i inte mindre än sex kategorier, så roligt! Hurra och grattis till alla som varit med gjort detta möjligt! 

På galan den 12 oktober tilldelades BUNDEN pris i kategorierna:
• Bästa kvinnliga skådespelare
IMG_1056Susanna Helldén
• Bästa Manus
Göran Parkrud
Stort grattis!

Filmen var också nominerad i kategorierna:
• Bästa nationella regi

Kristina Nilsson​
• Bästa nationella foto
Sara Svärdsén
• Bästa nationella manliga skådespelare
Göran Parkrud
• Bästa nordiska film
BUNDEN

Följ oss också på Lycke Films facebooksida för de senaste uppdateringarna!

BAKGRUND
Efter åtta år med Teater Tofta, så gav vi oss in på en ny spännande resa vid sidan av teatern. Vi startade filmbolag, och sommaren 2017 spelade Lycke Film in sin första långfilm på Tofta Herrgård med omnejd. Filmen bygger på succépjäsen BUNDEN av Göran Parkrud, det är en vacker sommarfilm mitt i Lyckeidyllen, men också en brännande nära film om kärleksrelationer, familj, bundenhet, sexualitet och frihet.

Att få statligt stöd för att spela in en film är en tidskrävande och snårig process, och vi ville inte vänta. Därför beslutade vi oss för att genomföra detta drömprojekt med små resurser, men med stor kunskap och engagemang hos filmteam och skådespelare. Dessutom gjorde vi under våren 2017 en Crowdfundingkampanj, där många engagerade generösa människor gick in och gav bidrag till filmen, och möjliggjorde inspelningen. Känslan i att ha så många som vill göra detta tillsammans med oss är oslagbar. Vi är så tacksamma att orden nästan inte räcker till. TUSEN TACK till er alla.

Under 20 dagar spelade vi så in filmen på Tofta Herrgård med omnejd. Vi fick se Lyckes vackraste soluppgångar och solnedgångar, vi fick tack vare vårt fina samarbete med alla på Tofta Herrgård tillgång till de ljuvliga rummen där, och alla våra medarbetare gjorde ett enormt fint arbete.

Efter denna intensiva sommar följde ett enastående höst- och vinterarbete av vår klippare Patrik Forsell, sommaren därpå gradades filmen av Emil Eriksson på Zentropa Sweden, och sen gjordes ljudläggningen av Enric Productions under hösten 2018.

Många är de fantastiska människor som arbetat hårt för att färdigställa filmen med oerhört knappa resurser, och vi är så glada att vi nu kan visa filmen.

Första visningen och tillika VÄRLDSPREMIÄREN ägde rum på Bio Roy i Göteborg, söndagen den 24 mars 2019. Ett fullsatt Bio Roy såg filmen där, och mottagandet var överväldigande.

BUNDEN har också visats på Biograf Trappan i Kungälv, där den också troligtvis kommer att visas igen.

Missade du kanske crowdfundingen och känner att du också vill vara med?

Vanligtvis kostar en film ett par miljoner att göra. Det har vi inte, och fortfarande saknas medel för att täcka alla våra kostnader för filmen. Därför är vi tacksamma för all hjälp vi kan få, i stort och i smått. Vill du eller kanske ditt företag synas i samband med filmen, eller vill du hjälpa till på något annat sätt, så skriv till oss på lyckefilm@gmail.com!

Här är några bilder från inspelningen!

 

 

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: