Ett nytt år.

Kära publik. Gott nytt år!

De första skälvande dagarna av ett nytt år är här. Vi andas ny januariluft och börjar så smått blicka framåt, efter att ha summerat året som gått. 2022 kantades av oroligheter på flera plan i världen och i vår närhet, många branscher och människor kämpade och gör det fortfarande, kulturen möter politiskt motstånd och sänkta anslag. Ibland får det oss att darra och tveka en smula. Är det värt det? Sen fortsätter vi. För vi vet vad vi vill, vi vet hur viktig konsten och kulturen är för utveckling, för gemenskap, för liv. Inte bara vi förstås, vi är många som år efter år gör samma sak; fortsätter. Tillsammans känner vi styrkan.

Just idag känns den ljumma lummiga sommarkvällen avlägsen. Men den kommer tillbaka. Det vet vi. Och för vår del innebär det fler kvällar under takbjälkarna i Magasinet, där äktenskap knakar, kärlekar debatteras, skratt och tårar samsas, sommar efter sommar. Under vintern och våren som väntar arbetar vi vidare inför sommaren 2023, då vi kommer presentera ett helt rykande färskt stycke dramatik! Det ser vi fram emot! Ni kommer kunna följa arbetet här, så häng med längs vägen!

Tack till alla er som besökt oss under året som gick, utan er uppstår inte magin, utan er existerar inte vår konstform! Tack till er som stöttat och kommit med glada tillrop, till er som följer oss på resan som snart är inne på sitt fjortonde år, och till alla er på och kring produktionerna som vi haft glädjen att arbeta med.

Vi ses! ❤️


TEATER TOFTA 2022

Under året som gick spelades tre föreställningar i Teater Toftas regi. Aldrig Mozart spelades på en rad olika scener och möttes av varma och starka reaktioner. I monologen med Susanna Helldén i den enda rollen får vi möta violinisten Paula Levi som aldrig tidigare spelat Mozart, och som tar oss tillbaka till andra världskrigets fasor där hennes föräldrar överlevde i ett koncentrationsläger genom det enda vapen de hade – musiken.

För barn och familjer spelade Johan Carlberg och Susanna Helldén Liv på jorden på turné, en musikalisk föreställning om ensamhet och vänskap, där Liv bygger en rymdradio för att söka efter liv i rymden, och lyckas få kontakt…

Under sommaren möttes publiken av Noréns Nattvarden i regi av Göran Parkrud, en stark föreställning som väckte starka känslor, om två bröder som just begravt sin mor och möts kvällen efter begravningen tillsammans med sina respektive. Om kärlek och närhet, om barndomen och barnen, om längtan. Medverkade gjorde Daniel Adolfsson, Karin Lycke, Carl-Markus Wickström och Susanna Helldén. Klicka på respektive föreställning för att läsa mer om medskaparna: Aldrig Mozart, Liv på jorden, Nattvarden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: