Det kommer en sommar…

Det var från fåglarna orden kom, Ida-Lovisa Rudolfsson 2022.

Det nya året har börjat, och vi är redan igång med arbetet inför sommaren i Magasinet! Det är ett arbete som kommer att växa fram under våren, och därför bjuder vi in er tidigt i processen, så att ni har möjlighet att följa oss längs vägen på denna resa. Att veta att det som nu är ett tomt blad kommer att vara en färdig föreställning om bara några månader, är både svindlande och underbart.

Vi är väldigt glada att Sveriges författarfond har tilldelat oss dramatikerstöd för projektet, och Göran Parkrud kommer att skriva den rykande färska pjäs som ni kommer att kunna avnjuta på Tofta Herrgård i sommar.


Redan nu kan vi avslöja att det blir kära återseenden på scen när Jill Ung, Carl-Markus Wickström och Susanna Helldén återvänder till Magasinets tiljor. Ensemblen träffas för regelbundna workshops under vintern och våren, och arbetet som pågår just nu är ett utforskande nyfiket undersökande, ännu så länge utan några svar. Vad det rör sig om tematiskt håller vi på en liten stund till, men så småningom kommer ni att få veta mer.

Årets scenograf är däremot en ny bekantskap, även om hon suttit på publikplats i princip varje år sen teaterns början 2010. Vi välkomnar textilkonstnären Ida-Lovisa Rudolfsson, som kommer att skapa det sceniska rummet med utgångspunkt i sitt konstnärskap. 

När hon tilldelades Stenastiftelsens stipendium för ett par år sen, stod det att läsa i motiveringen: ”Ida-Lovisa Rudolfssons detaljrika bilder berättar om vardagliga situationer som slagit över i någonting annat, något främmande och hemlighetsfullt. Det handlar om människan, tingen och naturen men framförallt om tomrummen och ödsligheten mellan dem. Konstnären låter drömmens glapp och sammansmältningar underminera det igenkännbara och lockar oss att gå vilse i miljöer som vi trodde att vi kände.”

Ett spännande samarbete, som säkerligen kommer mynna ut i ett alldeles särskilt scenrum! 

Blir ni nyfikna på Ida-Lovisa Rudolfssons konstnärskap finns hennes senaste utställning snart att se hos Göteborgs konstförening på Kastellgatan 9. Vernissage 14 januari kl. 12-16, och utställningen pågår till den 12 februari.

Vi kommer vara där på vernissage, hoppas vi ses!

Vill ni botanisera ännu mer i Ida-Lovisas bildvärld, går det att titta in här: www.idalovisa.se

Bild: Ola Kjelbye

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: