Glömska

En sommar som ingen annan

Den 4 juli var det urpremiär på Glömska av Göran Parkrud i Magasinet på Tofta Herrgård, i regi av dramatikern själv. Glömska är den tredje och sista delen i den helt fristående trilogin om familjen Mårtensson, som föregåtts av pjäserna Törst (2018) och Vilse (2019).

I Glömska återser vi Jill Ung som mamman Ulla som efter en tids sjukdom beslutar sig för att ställa allt tillrätta genom att fira sin 65-årsdag. Med på kalaset finns bland annat hennes döttrar Cecilia och Tove, men också ungdomskärleken Bo, som Ulla inte träffat på 40 år. Under kalasets gång vecklar historien ut sig, och Ulla tvingas möta saker som hon helst velat glömma. Vad är det vi minns, och varför glömmer vi? Och vem ska ta hand om barnen? Ett närgånget sommardrama om familjen, livsvalen och det vi minns eller inte minns.

Glömska spelas i Magasinet på Tofta Herrgård 4 juli – 15 augusti 2020
Det finns inte så många biljetter i år, för att vi ska kunna hålla avstånd, så vänta inte med att boka!

Med anledning av Covid-19 behöver vi begränsa publikantalet. Detta gör att vi har varit tvungna att höja biljettpriset något. Vi hoppas att ni har förståelse för detta. Det går dessutom för den som har möjlighet och vill stötta oss lite extra genom att köpa en stödbiljett till ett ännu lite högre pris. Tack för ert stöd!

Läs mer om föreställningen här: GLÖMSKA

 

Medverkande: Jill Ung, Susanna Helldén, Lisa Parkrud, Lars Magnus Larsson, Carl-Markus Wickström, Ylva Olaison, Charlie Parkrud/Jack Hedesström. Scenografi och ljus: Beate Persdotter Løken. Mask och kostym: Agnes Parkrud. Ljuddesign: Patrik Vörén. Teknik: Frida Bagri. Producenter: Susanna Helldén. Affischfoto: Karin Wildheim. Grafisk form: Anders Wennerström.

Regi och manus: Göran Parkrud.

Rollen som Gunnar delas av två 13-åringar; Charlie Parkrud och Jack Hedesström.

Teaterbaren!
Missa inte den fina teaterbaren i Magasinet, som är öppen en timme innan föreställning. Kom gärna innan och ta något svalkande att dricka. Det finns gott om plats med avstånd i den mysiga trädgården och även ett mindre antal bord i baren. Förutom öl, vin och övriga drycker finns smörgåsar, kvällens fika och lite annat smått och gott.
Förbeställ gärna dryck och snacks till pausen, det går att swisha på plats i Magasinet.
Mer info finns på Tofta Herrgård Magasinet.

Teatersupé på herrgården!
Det finns också möjlighet att njuta av en matupplevelse utöver det vanliga uppe på herrgården innan föreställningen. Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, och kockarna komponerar  menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Boka sittning kl. 17.00 så hinner ni med en god middag innan kvällens dramatik tar sin början i Magasinet.
För mer info och bokning av teatersupé och övernattning: Tofta Herrgård, 0303-225805

OBS! Info med anledning av COVID-19
Med anledning av den rådande pandemin och de nuvarande riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten kommer föreställningen att spelas för endast 42 personer per kväll, utspridda i salongen. Den första bänkraden kommer att tas bort, och in- och utgång kommer endast ske genom yttertrappan i Magasinet. Det kommer att finnas handsprit att tillgå. Föreställningen kommer att ställas in om någon av skådespelarna får förkylningssymptom, och pengarna betalas tillbaka.

Liksom i övriga samhället gäller det att tänka på att hålla avstånd, och stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk

Att spela för så få människor per kväll har gjort det svårare för oss att få ihop det ekonomiskt. Därför har vi höjt biljettpriset något mer än vanligt i år. Det går dessutom för den som har möjlighet och vill stötta oss lite extra att köpa en stödbiljett till ett ännu lite högre pris. Vi hoppas att ni har förståelse för detta.
 

Med allt detta sagt vill hälsa er varmt välkomna i sommar!

Föreställningen görs med stöd av:

Andra samarbetspartners:

 

2 kommentarer på “Glömska

Add yours

  1. Hej, behöver man se första o andra delen innan den sista? förstod att det var en trilogi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: