Näst på tur i presentationerna: ensemblen!

DSC02091 (1)

MALIN MOLIN bor i Malmö (för tillfället, hon försöker byta till sig en lägenhet iGöteborg) och har under våren undervisat på Teaterhögskolan i Malmö. Annars jobbar hon som skådespelare, mycket inom den fria scenkonsten i Malmö men framöver även på bland annat Borås stadsteater.

På sin lediga tid sjunger hon i kör och yogar.

”I sommar ser jag fram emot att arbeta med nya människor, myggor i motljus och hoppas på kvällsbad efter föreställning!”

Malin känner sig vilse så fort någon pratar om moms.

Vad kan du säga om din roll i sommarens föreställning, Malin? ”Den kommer att överraska, åtminstone sig själv.”

 

DSC02246

JACK HEDESSTRÖM säger själv att han lever ett ganska normalt liv. ”Jag går i skolan, pluggar, gör läxan, spelar Fortnite och fiol, gosar med mina marsvin och går i badminton och teater.”

Vilse känner Jack sig när hans mobil är död och han inte kan ta fram en karta.

Det som Jack ser mest fram emot med sommaren är att få arbeta med Teater Tofta, och självklart att umgås med familj och vänner.

Vad kan du berätta om din roll, Jack? ”Gunnar är en bestämd 13-årig kille som inte gillar när folk inte gör det som de har sagt, och så har han ett extremt intresse av krabbor.”

Jack delar rollen som Gunnar med Charlie.

 

DSC02261 (1)JAKOB TAMM undervisar vanligtvis i scenframställning på Angereds Teaterskola.

“Och när jag är ledig promenerar jag, springer och försöker hitta en hobby. Leker och är med mina barn.”

Vad kan du säga om din roll i Vilse, Jakob? “Måns liv är kanske inte så glasklart som han tror. Kanske är det mer ett glashus…”

Jakob säger att han själv ofta känner sig vilse, i allt från matinköp till meningen med livet.

I sommar ser Jakob fram emot möten, med alla medarbetare i Vilse. Möten, med publiken. Och svett, på alla sätt och vis.

 

DSC02294För LISA PARKRUD är det just nu jakten på den perfekta lägenheten som står mest i fokus. Hon glor på en och annan serie mellan visningarna också.

Det senaste året har Lisa arbetat som skådespelare på Estrad Norr i Östersund.

“Jag har väldigt dåligt lokalsinne, så jag känner mig vilse när jag försöker hitta rätt. Om jag inte har en karta. Då går det utmärkt!”

I sommar ser Lisa fram emot att lära känna alla nya kollegor och att möta den fina publiken i värmen.

Vad kan du säga om din roll i år, Lisa? “Många bullar blir det. Och bröd. Och saft.” Lisa älskar själv att baka kakor och bjuda på dem, och gärna äta dem till ett bra sällskapsspel.

 

DSC02101 (2)LARS MAGNUS LARSSON jobbar på Alfons Åbergs Kulturhus då och då, undervisar i scenframställning på Dancepoint och har privatelever i gitarr och piano. Han sjunger, läser och agerar.

”Jag ser fram emot att få jobba med det här gänget och att få spela i ladan. Jag tyckte mycket om förra årets pjäs Törst när jag såg den, och den intima stämningen som uppstod under föreställningen.”

Till vardags umgås Lars Magnus med sina barn och barnbarn samt motionerar med både hockey-bockey och löpning sedan många, många år.

Lars Magnus känner sig inte vilse så ofta numera. En gång för många år sedan gick han vilse i en bärskog, men hans starka röst hördes tillräckligt långt för att rädda honom.

”I Vilse spelar jag Bo vars liv, åtminstone till det yttre, påminner lite om mitt liv. Vi är i ungefär samma ålder, har båda barn från olika förhållanden. Bo har varit musiker. Och på 70-talet, innan jag blev skådespelare, spelade jag bas i ett band som hette ‘Text & Musik’. Vilket sammanträffande!”

 

DSC02118CHARLIE PARKRUD går i skolan, spelar handboll, läser och spelar dataspel när han inte jobbar på Teater Tofta.

Känner du dig vilse nån gång, Charlie? ”Ordet vilse är ett väldigt diffust ord, skulle vara tacksam om du kunde vara lite mer specifik. Nä, jag skojade bara. Men ja, ibland. Men det är oftast i skolan, till exempel när läraren läser i en bok och man inte har hört kapitlet innan.”

Charlie tycker både att hans roll är rolig och att den kommer bli rolig att spela. Han ser fram emot att få säga sina första långa repliker på scen och att ha en roll som är speciell.

”Jag tror att den här rollen kommer ändra min framtid, om jag får vara lite dramatisk.”

Charlie delar rollen som Gunnar med Jack.

 

DSC02236För SUSANNA HELLDÉN är Teater Tofta en stor del av hennes liv. Hon jobbar året runt som producent både för teatern och för Lycke Film. Vid sidan av det läser hon också in ljudböcker, undervisar, gör frilansuppdrag som skådespelare och jobbar som skolinformatör för RFSU.

När hon inte jobbar med teater umgås hon mycket med sina barn, sin familj och sina vänner. Hon knarkar tv-serier, sjunger, springer och lyssnar på dokumentärer (ja, samtidigt), spelar fiol ibland, och har just fått dille på att odla saker.

“Jag kommer i år att spela Tove som arbetar som rektor, och som mer eller mindre frivilligt tar en paus över sommarlovet för att vila upp sig på landet. Men det går sådär…” säger Susanna.

I sommar ser hon fram emot att flytta ut till landet för sommaren, se plantorna växa, dricka kaffe på en stentrappa och så alla kvällarna i Magasinet förstås.

Känner du dig vilse nån gång, Susanna? “När jag inte har en uppgift, tycker om att ha saker att göra. Och så händer det ibland att jag tappar bort mig själv, då kan jag känna mig vilse…”

 

Nästa vecka följer fortsättningen… då presenteras teamet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: