Intensiva dagar på Gathenhielmska huset

DSC02320Vi är nu inne på vår sista repetitionsvecka i det drömska Gathenhielmska huset. Det har varit svettigt, fantastiskt, jobbigt, mysigt och viktigt. Ibland skört och starkt samtidigt, alltid oväntat och ändå väl förberett. Att vi har kommit såhär långt redan känns svindlande. Det är verkligen sant som talesättet säger, tiden går fort när man har roligt.

Det Gathenhielmska huset byggdes på 1740-talet och är ett av Göteborgs allra äldsta hus. En del av rummen är fortfarande intakta såsom de var då. Det är drabbande vackert, och sätter ibland en något dramatisk prägel på våra möten och repetitioner.

morka

Det är ett intensivt arbete att få ihop en hel föreställning på några ynka veckor. Många delar skall hitta sina platser och sedan fogas ihop med alla andra delar. Det är ett jättelikt pussel. Förutom det ständigt pågående arbetet med att tolka texten, repetera texten, lära sig texten, presentera alla roller och viljor i texten – så har här tillverkats rekvisita, prövats kläder, förberetts scenografi, dansats, diskuterats dilemman, tagits beslut, inhandlats bubbel, fixats planscher och njutits av sommaren i den fantastiska trädgården.

sommar

Tre veckor kvar till premiär! Vi kommer vara redo, kommer ni också vara det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: