Personliga presentationer, först ut: regissör och dramatiker

Oftast jobbar EMILIE STRANDBERG på Göteborgs Stadsteater, som skådespelare eller regissör.

DSC02109Emilie ser i sommar fram emot sommarljuset om morgonen och sent på kvällen, och så tänker hon på lyckan i att få inleda sommaren med att arbeta i Bohuslän och avsluta den med ledighet i Skåne.

”Jag har fått den stora äran att regissera årets uppsättning, vilket känns väldigt roligt och tämligen läskigt. Det är ett stort och härligt ansvar att styra teaterskutan, lastad med ett tungt material och fantastiska skådespelare!”

När hon inte jobbar med teater målar hon, läser eller funderar på vad hon ska bli när hon blir stor (samt lever ett vanligt familjeliv fullt av rafflande vardagslogistik).

När känner du dig vilse, Emilie? Jag kan ha svårt för att bestämma mig, vilket leder till för många grubblerier vilket i sin tur kan alstra en viss vilsenhet. Som tur är har jag ett bra lokalsinne.”

 

GÖRAN PARKRUD har skrivit själva manuset till pjäsen Vilse. Förutom det så har han hand om Teater Toftas ekonomi och är Teaterchef.

DSC02146

 ”Att vara vilse kan vara både hemskt och härligt. Hittade inte hem till vår hyrda sommarstuga en gång. Det var inte roligt. Inte heller roligt när världen omkring en rasar. Det har också hänt. Men då kan just vilsenheten också vara en förutsättning att hitta rätt väg. Vilse i livet kan också vara en möjlighet att hitta rätt.”

Vad gör du när du inte arbetar med teater, Göran? ”Jobbar på mitt jobb. Jag är Elevhälsochef inom Grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad. Det är ett spännande arbete där jag har som uppdrag att leda elevhälsopersonal på de olika skolorna så att våra elever skall få det så bra som möjligt. På fritiden försöker jag springa eller åka skidor, gå på blåvitts hemmamatcher och konsumerar en ansenlig mängd TV-serier.”

Göran ser fram emot en varm sommar, och att publiken blir berörd och underhållen av Vilse.

 

Näst på tur i presentationerna: ensemblen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: