Så är vi igång – repstart!

Rad 1. Jill Ung, Viktoria Folkesson, Lars G Wik, Pia Edlund, Lisa Parkrud, Carl-Markus Wickström, Beate Persdotter Løken. Rad 2. Susanna Helldén, Agnes Parkrud, Hanna Källdin, Felicia Stjärnsand. Foto: Göran Parkrud

Kollationering!

Äntligen! Så kändes det idag när vi för första gången samlade hela ensemblen och teamet för att påbörja arbetet. Nu börjar det. På riktigt. Förarbetet med produktionen har pågått en längre tid, manuset är färdigt, och alla roller är tillsatta. Det liksom sjuder under ytan, det bubblar ut, vi har längtat efter den här stunden! Vi pratar om regi, arbetssätt, karaktärer, scenografi, kostym, ljus och oräkneliga praktiska detaljer, och vi läser pjäsen så trevande, sökande och respektfullt som man gör i början av ett arbete.
Samtidigt vet vi att om bara en dryg månad kommer vi att ha borrat oss ner i materialet, vi kommer att ha prövat och ifrågasatt, undersökt och kastat oss ut, svettats och finslipat, trampat snett och rest oss igen, och så till slut landat i något som vi med skälvande hjärtan säger: – Kom och se, det här är vi stolta över!

Det är fantastiskt att ännu en gång kunna presentera en nyskriven pjäs i Magasinet. Ännu en urpremiär! Ny för både ensemble, team och publik. Inga förutfattade meningar, inga jämförelser, och ingenting att hålla sig i!
Jo förresten, det vi håller oss i är en berättelse som rör oss. Om en familj som heter Mårtensson. En samling fina, knäppa, roliga, sorgliga, igenkänningsbara människor. Genom pjäsen får vi följa med in i deras liv under ett år, där dom på ett eller annat sätt står vid varandras sida, i glädje och sorg, i ljus och mörker. Vad exakt som driver dem och vad de längtar efter, det vet vi inte så mycket om ännu. Det är det vi ska djupdyka i de närmaste veckorna. För imorgon börjar repetitionerna, och med ett fantastiskt team och ensemble som dessa, känns det som en ynnest!

 

 

 

 

 

Törst – ensemblen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: