Magasinet i våra hjärtan

Så är vi på plats i Magasinet på Tofta Herrgård. Denna alldeles särskilda plats och byggnad. För hundratals år sen byggdes hon som sjömagasin och stod vid vattnet. Så småningom plockades hon ner, bräda för bräda och byggdes upp på sin nuvarande plats för att användas som spannmålsmagasin. Genom tiderna har hon bevittnat en mängd bröllop, fester, julmarknader, vernissager, och tillställningar av alla de slag. Hon har tålmodigt lyssnat till samtal från kaffedrickare, marknadsbesökare och bröllopsgäster. För åtta somrar sen blev hon teaterscen, och nu finns också en mängd skådespelarröster och bubblande publiksorl i hennes gömmor.

I helgen gick Teater Toftas sedvanliga byggdag av stapeln, när alla gradänger och bänkar bärs ner genom ett litet hål från Magasinets vind inför årets sommarproduktion. Dagen innan stod hon värd för ett bröllop, men på bara några timmar under söndagsförmiddagen skedde förvandlingen från festlokal till teater, med salong, scen och loge.

Och nu känns det i Magasinets väggar att det drar ihop sig. Hon andas ihop med oss och gör sig redo för premiären nästa lördag. Hon står måhända stadigare än vissa av oss, som stundtals darrar lite av nervositet och spänning. Men hon bär oss, vi vilar tryggt i hennes famn. Idag myllrade det av människor i alla hörn; det lagades mat och drogs kablar, repeterades och prövades kostymer, fotograferades pressbilder och instagrammades. På kvällen kom vänföreningen på besök för öppen repetition, och skådespelarna fick möjlighet att dyka ner ännu djupare i Gardells människor, när de mötte publik för första gången. Och det lovar gott.

Ännu en sommar, på samma plats och med samma fokus och mål, att tillsammans skapa en föreställning som ska kännas långt in i bröstet på den som kommer på besök. Och ändå är ingen sommar den andra lik.

Nu ser vi fram emot att välkomna er in i Magasinets förtrollade värld. Och för oss och Magasinet, så blir det midsommarafton fyra kvällar i veckan, hela sommaren. Människor i solen. Premiär 1 juli.

Välkomna ska ni vara

hälsar
Magasinet
genom
Teater Tofta

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: