Här har ni dem – Människor i solen!

Beate Persdotter Løken (scenografi, ljus och kostym), Daniel Träff, Alexandra Lindholm, Carl-Markus Wickström, Viktor Werlenius, Lisa Parkrud, Maria Fahl Vikander, Charlie Parkrud, Bengt Larsson Heppling (regi)

 

Repetitionerna är i gång i Gathenhielmska Kulturreservatet

Så var vi äntligen igång! Det här fina gänget repeterar nu i Gathenhielmska Kulturreservatet nära Stigbergstorget i Göteborg, innan det är dags att flytta ut till Magasinet på Tofta Herrgård om ett par veckor. Första repveckan är snart till ända, och ingen tid har gått till spillo. Redan första dagen spelades pjäsen uppe på golvet, från början till slut, och trots att skådespelarna till viss del var gömda bakom manussidorna, så stod det klart:
Det midsommarfirande som man kommer att kunna bevittna i Magasinet ända fram till den 12 augusti, kommer att stanna kvar i minnet långt efter att kransarna vissnat och förmultnat, och snön ligger vit på taken. För när Siv, Svante och Simon ger sig på att fira midsommar tillsammans med Ingrid och Stig, sätts förväntningar och relationer på prov. Och när Fru Sörensson dyker upp och slår sig ner ökar spänningarna ytterligare. Och vad är det som mullrar i fjärran?

Eller som vår käre regissör Bengt Larsson Heppling skrev inför arbetet med pjäsen:

”Solen värmer som en smekning. Det är bara att blunda och njuta. Inget hemskt kan hända. Vad skulle det kunna vara? Vi har ju försäkrat oss mot olyckor, mot översvämning, mot torka, mot smärta, mot sjukdom, mot ålderdom, mot fattigdom, mot…
Innan vi vet ordet av, blir solens smekning till sveda, till hetta, till leda, till sår. Försäkringarna upphör att gälla, vi hade glömt att läsa det finstilta. Temperaturen stiger som direktörsbonusar och det slutar aldrig att regna. Var det allt livet hade att erbjuda? Så typiskt jävla svenskt!
Men what the heck! Vi lever ju här och nu! Det är fest. Då ska vi vara glada. Glaaaada! Och vad begär man? Jorden måste ju ändå gå under nån gång!”

Människor i solen utspelar sig mitt i vardagen, och balanserar på gränsen mellan skratt och allvar, mellan smärta och nåd, mellan liv och död. Det är tragiskt, men ändå så komiskt. Och tvärtom.

Skådespelarna och teamet har fyra spännande veckor framför sig med denna process, och sen slår vi upp dörrarna och välkomnar er att följa med in!

Glöm inte att boka din biljett i tid. I år har du möjlighet att välja precis var du vill sitta!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: