Vi välkomnar Beate Persdotter Løken!

Nu är regissören och alla skådespelare presenterade, men utan ljus, scenografi och kostym kan det kännas ganska naket att stå på scenen. Därför är vi väldigt glada över att vi har Beate hos oss i sommar, som ska göra ett rum för Människor i solen, det ser vi fram emot! Hon är konstnär, ljussättare och scenograf, och är till vardags en del av Teater Tamauer, men hinner också med konstutställningar i Tromsø och en mängd andra saker. Tidigare i vår hyllades hon för det fantastiskt fina rum hon skapade till Pojkarna, på Hagateatern.

Varmt välkommen till Teater Tofta Beate!

Tack!

om relationen till Teater Tofta…
Jag är uppvuxen tre havskilar norrut från Tofta Herrgård, i Solberga, så jag har besökt Tofta sen jag var liten och har många minnen kopplade till platsen som sådan. Någon gång i mellanstadiet cyklade vi till exempel från skolan i Kungälv till Äggdal som ligger precis bortom Tofta och hade läger där. Jag har också varit på Tofta med scouterna och ridit turridning flera gånger.

Så när jag först hörde att det skulle bli teater på Tofta så blev jag hemskt nyfiken. Detta blir min första produktion med Teater Tofta, det ska bli en spännande utmaning och jag är mycket hedrad över att få vara en del av sommarens produktion av Människor i Solen!

om Gardell…
Jag läste faktiskt pjäsen när jag gick på gymnasiet, i en bok med två andra av hans pjäser, Isbjörnarna och Cheek to cheek tror jag det var. Jag var en extrem teaternörd, men innan dess hade jag bara en relation till Gardell som komiker, och nu blev jag väldigt fascinerad av hans dramatik. Jag minns att jag fastnade för hans karaktärer som blev så utförligt beskrivna, men som vid första anblicken tycktes mig ganska långt från Gardells egen extroverta scenperson.

om rollen…
Att ta sig an teaterrummet i Magasinet på Tofta ska bli otroligt spännande och svårt.
Jag älskar teaterrum som sträcker sig förbi förutfattade meningar om hur sådana ska se ut, så magasinet på Tofta lockar mig oerhört! Det blir första gången jag gör kostym också så det blir en debut för mig. Sen är jag lite nervös, men det är jag alltid innan något har satt igång på allvar.

om sommaren…
Jag ser fram emot att få jobba, lära känna en ny ensemble och utmana mig själv konstnärligt och allt detta i en så särdeles vacker sommarmiljö!

om livet utanför Teater Tofta…
Jag är en av medlemmarna i Teater Tamauer som håller till på Hagateatern i Göteborg, där arbetar jag med åtminstone en produktion om året, övrig tid frilansar jag som konstnär och inom ljus, attributmakeri och scenografi.

om livet bortom teatern…
Jag är nyutexaminerad konstnär från Kunstakademiet i Tromsø och håller alltid på med olika projekt i ateljén, just nu jobbar jag på en klitorisdräkt som jag ska ha på mig i en filmad performance.

När jag är i Nordnorge älskar jag att fiska, och här hemmavid håller jag på att bygga en liten stuga. Det är nog de två saker jag finner mest avkopplande, fiska och snickra.

om det modigaste…
Kanske när jag vid 30 års ålder bestämde mig för att börja studera och lämnade hem och arbete i Göteborg och flyttade till Tromsø i Nordnorge. Det var en extremt stor omställning och jag trivdes inte alls den första terminen. Men sen vände det och nu älskar jag den platsen så otroligt mycket. Men det att jag både bröt upp och vågade flytta, och sen det att jag vågade stanna kvar när det var så tungt, det ser jag som ett uttryck av mod.

Ja, vi ser fram emot att höra mer om Tromsø och performancefilmen, och att jobba med dig i sommar Beate!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: