Teater Toftas yngsta stjärnskott – Charlie och Viktor!

I sommar får vi för första gången på Teater Tofta möta ett barn. Eller två. Men inte samtidigt. I rollen som Simon kommer man att få se antingen Charlie Parkrud (tv) eller Viktor Werlenius (th), eller så får man gå två gånger och se dem båda två!

Varmt välkomna till Teater Tofta Viktor och Charlie!

De här två sköna 10-åringarna har känt varandra sedan de var 4 månader gamla. Ja, faktiskt. Då möttes deras föräldrar på ett informationsmöte om barnmat på BVC. Och tio år senare umgås både barn och föräldrar fortfarande.

En solig eftermiddag i Göteborg fick vi en stund tillsammans med dem. De är vackert eniga om att de tycker mycket om att umgås med varandra, och mellan skratten så fick vi veta ett och annat om dem och deras förväntningar inför sommaren.

om relationen till Teater Tofta…
V: Jag känner till Teater  Tofta! Mina föräldrar brukar gå på sommarteatern, och jag brukar gå på julföreställningarna. Jag har sett alla.
C: Min mamma och pappa driver Teater Tofta och mina kompisars föräldrar brukar gå. Tror att jag har sett 50 st. minst av barnföreställningarna, alltså på julen. Har alltid velat se sommarteatern, och nu ska jag helt plötsligt vara med i sommarteatern!

om Gardell…
V: Ja, alltså… Vi vet att han har skrivit pjäsen.
(Vi visar en bild från Melodifestivalens Melloskola som Jonas Gardell höll i förra året)
V: Va! Är det han!? Han är ju såå rolig!
C: Ja! Han berättade typ om gamla artister, hur det var förr, och årets artister och sånt.

om sommaren…
C: Det känns bra! Spännande.
V: Ja! Spännande.
C: Jag ser fram emot att se hur pjäsen blir. Hur vi ska spela den, och på vilket sätt vi ska göra den.
V: Ja, vad ska vi göra när vi inte är på scen, och vad vi ska hålla på med när vi är på scenen. Jag ser också fram emot att se hur de där föräldrarna (Siv och Svante) är.

om rollen…
V: Han är tyst.
C: Va är han tysk! Jag skulle snarare säga att han är tyst.
(Lång skrattpaus)
C: Han har inte öppnat munnen på tre år, enligt det jag har läst i manuset. Eller han har ju öppnat munnen, men inte pratat… För hans föräldrar är korkade dumbommar tycker jag.
V: Dom svär mycket!
C: Ja verkligen, och mamman (Siv) pratar för mycket med sig själv. Jag tror att det är för att hennes son inte pratar, och för att hennes man (Svante) försöker undslippa allt. Hon tog en glass från Simon.
V: Va, vem?
C: Mamman…
(tystnad)
V: Föräldrarna verkar verkligen elaka.
C: Jag har läst typ halva pjäsen.
V: 139 sidor eller var det var.
C: 132, det är typ som en bok. Och Stig är världens elakaste, mot Ingrid, han tvingar henne att spela strandtennis.

andra teatererfarenheter…
V: Jag har varit med i Carmen på Operan. Det var kul! Vi spelade barn, busungar av något slag, och sångerna vi sjöng var roliga. De var på franska, fast jag kan inte franska, så jag fick lära mig ändå.
C: Jag var med i Jultraditrion på Operan. Spelade Mini-NUST (Nordpolens Underrättelse- och SäkerhetsTjänst) och nisse. Sångerna var bäst, och när vi bytte om till NUSTar så stod det en skål där med chips som vi åt av.

om livet bortom teatern…
V: Jag sitter framför datorn och programmerar spel. Eller så spelar jag in en film, eller redigerar en film. Jag gör filmer till youtube där jag mest pratar om olika grejer. Jag har en egen youtubekanal, Viktor W heter den. Varje söndag lägger jag upp en film, det är utgångspunkten i alla fall. Jag tycker att det är kul att göra dem. Senaste videon var på min lillasyster Emma som gjorde gymnastik, och så berättade jag om saker som jag tycker är bra och saker som jag tycker är dåliga. Att det är bra med dragkedjor, och att det är dåligt att en glass smälter så fort. Annars går jag i skolan, Annedalsskolan, och så sjunger jag i barnkören på Operan. Och jag gillar att åka skidor, slalom, gärna i skogen. Och att cykla i Trysil. Det ska jag göra i sommar när jag inte spelar på sommarteatern.

C: Jag sjunger i barnkören på Operan och spelar handboll. Och så tycker jag om att titta på film. Det är liksom en helt ny värld, full av fantasi. Som man kan vara i. Tycker också om att spela på min telefon. Jag tycker om att man kan ha full kontroll på vissa saker där, att man kan styra. Jag gillar också att åka flygplan, resa, och bada i pool. Och att åka slalom. Utan stavar.

om det modigaste…
V: Första gången jag åkte helt ensam hem från skolan. Med spårvagn. Det var inte så läskigt, men det var ändå modigt.

C: När jag dök från hög höjd första gången. Jag höll på att ta guldmärket/kandidaten i simskolan på Lökeberg. Och just det! När jag bytte skola. Jag gick i skolan i Sundsvall i tre månader när mamma jobbade där. Det var läskigt att komma till en främmande skola i en främmande stad. Jag kände ingen.

om framtiden…
V: Jag ska flytta till Stockholm, nån gång. När jag blir stor. Jag ska bli youtuber.

C: Jag ska få barn, och gifta mig med Lovisa. Och så ska jag bli uppfinnare.

Ja, välkomna ska ni vara kära Charlie och Viktor, det ska bli spännande att följa er under sommaren!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: