Vi säger hej och välkommen till Carl-Markus Wickström!

Vi hoppas att ni har det härligt denna fantastiskt soliga 1 maj! Vi är inte bara glada över att kunna hälsa våren varmt välkommen idag, utan också över att utöka ensemblen med en för oss ny spännande förmåga, Carl-Markus Wickström! Carl-Markus är en driven skådespelare som under sin utbildning på Högskolan för scen och musik gjorde praktik på Stadsteatern och på Folkteatern i Göteborg, och som sedan examen 2014 arbetat både med teater och film. Det senaste året har man kunnat se honom på Teater Halland i föreställningen Att vara Andreas där han spelade titelrollen. Han har tidigare spelat sommarteater på Marsvinsholm i Skåne i Kom igen Charlie, och nu är vi hemskt glada att ha honom hos oss på Teater Tofta i sommar!

Varmt välkommen till Teater Tofta Carl-Markus!

Tack

om relation till Teater Tofta…
Jag har suttit i publiken på Teater Tofta tre gånger, och förutom att det har varit väldigt spännande teaterupplevelser, har det varit en fröjd att få ta del av den stora spelglädje som funnits hos skådespelarna.

Jag har alltid glatt mig åt Teater Toftas val av pjäser, drama och kammarspel som jag tycker gör sig bra i herrgårdsmiljön, liksom intimiteten som skapas mellan skådespelarna och publiken i scenrummet, och sen det fokus jag upplever att man lägger på berättelsen. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av Teater Tofta i sommar.

om att arbeta med Gardell…
Jag gillar Gardell som författare. En favoritfilm är definitivt ”Pensionat Oskar”. Det ska bli väldigt kul att få jobba med ”Människor i solen”, som är en pjäs som jag för första gången stötte på under gymnasiet. Speciellt fastnar jag för karaktärerna som jag uppfattar egentligen mest strider mot sig själva, och som blir både vulgära och roliga i sin olycka. Den andliga touchen är också väldigt intressant och medför en spännande dimension till berättelsen.

om rollen…
Jag ska göra rollen som Stig. Han verkar vara en brutal besserwisser. En bitter man som gärna tar ut sina aggressioner på sin fru Ingrid. Han är raka motsatsen till de unga oskyldiga pojkar jag annars brukar få spela, vilket är roligt!

om sommaren…
Jag ser fram emot att få vistas i den vackra miljön som omger Tofta Herrgård. Och så ska det bli intressant att lära känna och jobba med de andra i ensemblen. Sen ser jag fram emot repetitionstiden. Det är under den processen jag njuter allra mest av skådespelararbetet. Jag gillar samtalen som ofta uppstår, och så utvecklingen från att stå med en tjock bibba papper i handen till att bli fri och dansant i kropp och röst. Det är lite som att få lära sig se och höra på nytt.

om livet utanför Teater Tofta…
Jag bor på Hisingen tillsammans med min sambo Malin, och marsvinen Teddy och Kotten. Det senaste året har jag jobbat på Teater Halland, där jag medverkat i mellanstadiepjäsen ”Att vara Andreas”.    

om livet bortom teatern…
När jag inte sysslar med teater försöker jag träna, och umgås med min sambo och mina vänner, och så skriver jag lite visor när jag får feeling, tittar mkt på film och tar mig då och då igenom en bok. I julas köpte jag ett PS4, sen dess lägger jag ner alldeles för mkt tid på FIFA17.

om det modigaste…
Jag har svårt att komma på vad som är det modigaste jag gjort, men jag tycker jag var ganska modig när jag gav min sambo en ridtur med islandshästar i födelsedagspresent. Hon älskar nämligen hästar, medan jag själv har haft nån form av ”hästskräck” enda sen jag var barn. Jag var ganska skakig dagarna innan. Men när jag väl kom upp på hästen började jag känna mig lite lugnare. Hästen, som hette Fredrik, var väldigt snäll och lät mig ta den tid jag behövde för att bli trygg. På slutet av dagen vågade jag till och med tölta, vilket var överraskande kul!

Ja, vi ser mycket fram emot sommaren med dig Carl-Markus, och på Tofta finns det ju gott om islandshästar!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: