Nästa nya ansikte på Teater Tofta – Alexandra Lindholm!

I sommar får vi lära känna flera nya underbara skådespelare i Magasinet på Tofta Herrgård, och en av dessa är Alexandra Lindholm! Hon frilansar och undervisar på estetiska programmet på Tibble gymnasium i Stockholm, och förra året kunde man bland annat se henne härska som Fru Grollhake i Folkmord eller Min lever är meningslös i Teater Tillsammans uppsättning. Hon har en kraft som få och många strängar på sin lyra, och vi ser mycket fram emot att jobba tillsammans med henne!

Varmt välkommen till Teater Tofta Alexandra!

Tack!
om relationen till Teater Tofta…
Jag minns när Susanna (Helldén) och jag gick längs Linnégatan i Göteborg för sju år sedan, det var vinter och slaskigt. Vi pratade om livet och teater. Så nämnde hon Tofta Herrgård, att det fanns en möjlighet för henne och Göran (Parkrud) att starta en teater där. Exalteringen över vad det skulle kunna bli, drömmen om en egen teater blev resten av promenadens samtal. Samma sommar var det ett faktum. När jag kom för att se Fröken Julie 2010 slogs jag av den vackra platsen, med natursköna omgivningar, ett spännande och fint scenrum och framför allt den professionella och bra scenkonst som spelas där. Jag har många år tänkt att jag vill vara med i deras arbete och nu får med glädje delta.

om att jobba med Gardell…
Att jobba med Jonas Gardells texter är som att dyka rakt in i vardagen. Jag har jobbat med Gardell i undervisning med mina elever men ska nu äntligen, för första gången stå på scenen och jobba med texterna själv. Det som fascinerar mig med Gardell är hur han lyckas fånga hela människan med alla dess för och nackdelar och hur det fula också blir det fina och vise versa. Karaktärerna går till ytterligheter men innehar samtidigt en ömhet. Dessutom är humorn central och drivande, vilket gör svärtan så mycket mörkare.

om rollen…
Jag är skådespelare och ska spela Siv. Denna ”vanliga”, ”ovanliga” kvinna som bara vill leva sitt liv så smärtfritt som möjligt. Hennes kamp i att det inte alltid blir som hon tänkt sig men ändå passa på att leva i solen. ”På grund av växthuseffekten håller det på att bli varmare över hela världen” ”Jag vet att om tvåtusen år är alltsammans öken, och det är ju sorgligt och så – men what the heck – jag lever ju nu!”

om sommaren…
Jag ser fram emot att vara på den vackra platsen, i den intima teatern och jobba med strålande skådespelare. Dessutom ser jag mycket fram emot att för först gången jobba med regissören Bengt Larsson Heppling.

om livet utanför Teater Tofta…
Jag bor i Stockholm och frilansar som skådespelare. Dessutom undervisar jag på gymnasiet i teater på ett estetiskt program, för tredje året i rad. Att undervisa har alltid haft en dragningskraft hos mig. Att lära unga människor att våga stå på scenen med sin kropp och röst, att få dem att förstå helhet och analys med allt vad de är och allt vad det innebär.

om livet bortom teatern…
Bada, jag gillar att bada, gärna året runt och gärna på morgonen så jag kan vakna eftersom jag absolut inte är en morgonmänniska. Sen umgås jag gärna med mina vänner, min familj och min släkt så mycket det går. Där emellan tittar jag gärna på ”skit-TV”, det får gärna vara paketerat med färdiga skratt. Och när jag inte bikramyogar eller lyssnar på radio och poddar, vill jag gärna bada. Sa jag att jag gillar att bada?

om det modigaste…
Det modigaste jag gjort, gjorde jag den 2:a januari. Men det sparar jag att berätta om, till framtiden. Ja, nu blev kanske någon nyfiken, (om en säger A måste en… osv.) men så kan det vara. Jag var i alla fall supermodig!

Men i stort sätt handlar det om att tro på det finaste om och om igen trots att det inte alltid blir som en tänkt sig. Att kämpa vidare och ibland släppa taget. Att våga leva efter den moral jag står och predikar för mina elever, att också själv följa den.

Och att bada när det är is på vattnet, det är modigt!

Ja, vi ser fram emot att arbeta (och bada!) med dig i sommar Alexandra!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: