En ny bekantskap på Teater Tofta – Daniel Träff!

En ny vecka står för dörren, och det är med stor glädje vi välkomnar Daniel till sommarens ensemble! Vi har spanat på honom ett tag, och har nu äntligen lyckats få honom med på båten! Daniel har man under de senaste åren kunnat se i lysande rolltolkningar på bland annat SäffleOperan, Gunnebo Slott, Nöjesteatern och Borås Stadsteater, och hans spelglädje och energi är inspirerande! Vi ser mycket fram emot att få arbeta med honom!

Varmt välkommen till Teater Tofta Daniel!

om relationen till Teater Tofta…
Jag hade glädjen att se Teater Toftas uppsättning av ”Ett dockhem” och brädades då av nerven och närvaron hos skådespelarna. Scenrummet och den intimitet som det inbjöd tilltalade mig mycket. Det ska väldigt kul att bli en del av Teater Tofta i sommar.

om att arbeta med Gardell…
Det blir Gardell-premiär för mig med ”Människor i solen”. Det mesta som skrivs med hans penna innehåller allt som oftast humor och ångest, en kombination av genrer som jag gärna tar mig an. Hans pjäser innehåller ofta ett rikt karaktärsgalleri med färgsprakande, dysfunktionella och intressanta människor, och den här pjäsen är inget undantag.

om sommaren…
Jag ser fram emot att få spela teater i en miljö som Teater Toftas med sitt speciella scenrum, charmiga inramning och briljanta skådespelare. Att dessutom få göra det med en så trygg och kompetent regissör som Bengt Larsson Heppling ska bli en ren fröjd.

om livet utanför teatern…
Jag bor i Midsommarkransen i Stockholm med min sambo Elin och vår Lagotto som heter Doris. När jag inte skådespelar lirar jag piano, skriver musik, fotograferar, promenerar med min hund och experimenterar med heminredning.

om det modigaste han gjort…
Jag ringde en dag min stora förebild Gösta Ekman under min tid på Teaterhögskolan. Jag berättade för honom vad han hade betytt för mig och att det var så mycket jag ville fråga honom om, och så frågade jag helt ogenerat om han kunde tänka sig att träffas över en kopp kaffe. Han föredrog te men tyckte att det lät som en bra idé, och bjöd hem mig till sig. Ett par veckor senare satt vi i hans vardagsrum och samtalade över en kopp te, och jag minns inte ett ord av vad han sa. Men allt finns på band.

Ja, vi ser verkligen fram emot sommaren med dig Daniel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: