Ett kärt återseende på Teater Tofta – Lisa!

Det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en ny lysande skådespelare direkt från scenskolan, Lisa Parkrud! Lisa medverkade i STRINDBERGx2 sommaren 2012, och har funnits med som ett ovärderligt stöd i alla våra föreställningar. I vår tar hon examen från Teaterhögskolan i Malmö!

Välkommen tillbaka till Teater Tofta Lisa!

om relationen till Teater Tofta…
Jag var med vid sidan av när Teater Tofta bara var en idé och såg hur idén växte sig starkare och till slut blev en riktig teater. De första två åren jobbade jag som sufflös och körde ljus och ljud under föreställningarna. 2012 spelade jag Kusinen i STRINDBERGx2. Tre år och en teaterhögskoleutbildning senare står jag på scenen igen och ska spela Fru Linde i sommarens uppsättning av Ett Dockhem.
om att arbeta med Ibsen…
När Göran och Susanna först sa att vi skulle jobba med Ibsen och Ett Dockhem undrade lite vad vi ska med den pjäsen till idag. Vi lever dock i en tid just nu där det finns ett otroligt starkt motstånd mot den feministiska kampen och ett motstånd mot framåtrörelse i största allmänhet. Vi har många politiker i det här landet som vill att det livet som Nora slår sig loss från är det som vi ska tillbaka till. De vill trycka tillbaka alla Noror och förstärka de strukturer som så många har kämpat och kämpar för att bryta ner. Nora är från 1800-talet men känns sorgligt nog på många sätt fortfarande modern.
om sin roll…
Jag ska spela Fru Linde, en barndomsvän till Nora som har blivit änka och kommer till sin gamla vän för att be om hjälp.    
om vad hon ser fram emot i sommar…
Det jag ser mest fram emot med sommaren är kall öl på uteserveringar och att äntligen få bo i Göteborg på riktigt igen. Och att spela på Teater Tofta såklart.
om livet utanför Teater Tofta…
Just nu består min tillvaro mest av att bli klar med det sista av min utbildning på Teaterhögskolan i Malmö. Det som är kvar är att skriva uppsats och att spela vår slutproduktion på Scenkonstbiennalen om tre veckor.
om livet bortom teatern…
När jag inte jobbar gillar jag att glo på halvbra serier och äta goda saker, dricka kaffe och öl i solen och snacka skit.
om det modigaste hon gjort…
Jag tycker att jag är modig nu som går ut från teaterhögskolan utan att ha en aning om hur framtiden kommer att se ut.

Vi ser fram emot sommaren med Lisa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: