Ännu en ny bekantskap på Teater Tofta – Mattias!

Idag har vi glädjen att presentera ännu ett nytt ansikte på Teater Tofta, den mångsysslande skådespelaren (och regissören) Mattias Palm. Han tog examen från Teaterhögskolan i Göteborg 2003 och sen dess arbetat både med film, TV och på en mängd olika scener i Sverige, men också i Finland och Danmark.

Välkommen till Teater Tofta Mattias!

om relationen till Teater Tofta…
Teater Tofta är en plats och teater som jag hört väldigt gott om, där vänner och kollegor trivts, där jag velat arbeta och nu är väldigt glad att få göra det!
om att jobba med Ibsen…
Jag har alltid gillat Ibsens pjäser, att se på teaterscenen men kanske framför allt att läsa dom. När jag var 20 år ungefär såg jag en fantastisk uppsättning av Gengångare på Malmö Stadsteater. Jag blev helt tagen av spänningen, de till en början outsagda hemligheterna rollerna bar på och dramaturgin.
Just Gengångare och Vildanden har jag läst många gånger under årens lopp. Ett dockhem känner jag inte till lika väl, därför ska det bli väldigt kul att få fördjupa sig och arbeta med den. Ibsen skriver väldigt bra roller för en skådespelare att arbeta med; fulla av liv, karaktär och hemligheter. När jag gick på Teaterhögskolan arbetade vi med scener ur Frun från havet, och jag kommer ihåg att jag tyckte att scenerna och rollerna var så välskrivna.
om sin roll…
Doktor Rank är en nära vän i familjen och har antingen varit eller är kär i Nora. Jag har precis börjat läsa om pjäsen och håller på att bilda mej en uppfattning om honom,
måste nog få be att återkomma!
om vad han ser fram emot i sommar…
Fint väder, bad och ett spännande arbete med Ett Dockhem!
om livet utanför Teater Tofta…
Det mesta av min tid just nu går åt till att förbereda uppsättningen av The Producers, som jag ska regissera på SäffleOperan med premiär i oktober.
om när han inte jobbar med teater…
Då gillar jag att laga mat, träffa vänner och läsa böcker.
om det modigaste han gjort…
Kanske att välja det här yrket med all osäkerhet det innebär…

Vi ser fram emot en sommar med Mattias!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: