Först ut av sommarens skådespelare – Alexander!

I sommar har vi nöjet att presentera inte mindre än två nyutexaminerade skådespelare. Först ut är den enastående Alexander Öhrstrand som under våren avslutar sin utbildning på skådespelarprogrammet på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg!

Välkommen till Teater Tofta Alexander!
Tack!
om relationen till Teater Tofta…
Min relation till Teater Tofta är att folk ler, kramar om mig och säger ”Grattis” när jag berättar att jag ska spela där i sommar.
om att arbeta med Ibsen…
Jag gillar Ibsen dels för hans fina texter, hans språk känns väldigt modernt trots att det skrevs för 100 år sedan och han är vass i sin samhällskritik. Ibsens pjäser är väldigt generösa för skådespelare eftersom varje rollkaraktärer (stora som små) har ett rikt liv, bakgrundshistoria och dilemma. Jag var faktiskt på Ibsenfestivalen i Oslo i höstas.
om sin roll…
Jag spelar advokat Krogstad. En person som är illa omtyckt i bygden och som inte drar sig för att hota och förstöra folks liv ifall han inte får sin vilja igenom. Sånt måste man bara älska som skådespelare annars har man valt fel jobb 😉
om vad han ser fram emot i sommar…
Spelplatsen är spännande och känns nästan som en medspelare. Att sitta så nära publiken tror jag bidrar starkt till Ibsens text, då man som publik kan få känslan av att man sitter inne i dockhemmet tillsammans med karaktärerna kanske man skulle kunna säga. Och så hoppas jag att kunna få segla lite på västkusten om jag har tur. Har bara seglat en enda gång i mitt liv tidigare men skam den som ger sig!
om livet utanför Teater Tofta…
Jag går sista året på scenskolan så mitt liv ser ungefär ut så här:
Ha sovmorgon – gå till skolan istället
Äta frukost – gå till skolan istället
Ring morfar – gå till skolan istället
Träna – gå till skolan istället
Ha ett liv – gå till skolan istället
Sova – gå till skolan istället
om livet bortanför teatern…
Försöker övertala min flickvän om att skaffa ett play station 4, letar resor till Sardinien och planerar min bästa vän Fredriks svensexa.
om vad han gör om han inte arbetar med teater…
Gör allt jag kan för att få jobba med teater igen.
om det modigaste han gjort…
Den är svår, eftersom för att vara modig måste man vara rädd för nånting och ändå göra det. Jag har gjort saker i livet som kanske skulle uppfattas som modiga. T.ex. räddade jag livet på en man som drunknade, men då var jag aldrig rädd, det gick liksom på reflex. Men jag tror när jag kysste min första flickvän för första gången. Då var jag livrädd men gjorde det ändå. Då tyckte jag att jag var modig.

Vi ser fram emot sommaren med Alexander!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: