Kungälvslopp och lyckorus

Kungälvsloppet 13 april 2014

bild 1I år hade vi gett oss själva och vår ensemble en utmaning, att springa Kungälvsloppet söndagen den 13 april, 8 eller 18 km runt Kungälv. För att göra något annat än att repetera tillsammans, för att får presentera Kungälv för våra nya medarbetare och för att göra lite reklam för sommarens föreställning. Dessutom var det ett gyllene tillfälle att undersöka smärtan som kan uppstå vid längre tids ansträngning, och vad det gör med kropp och huvud.

Söndagen kom, och vi var flera som varit förkylda under den senaste tiden, och det var osäkert om vi alla skulle komma till start. Det blåste enormt mycket, motståndet låg och lurade, och vårkänslorna var som bortblåsta. Men skam den som ger sig, vi var alla på plats, och vid gott mod, trots att detta skulle bli första loppet, längsta distansen och en stor utmaning för flera av oss.bild 2

Solen tittade fram, och det bar iväg. Vilken bana! Fälten runt Kungälv böljade och det var smärtsamt vackert. Det blåste visserligen bitvis motvind, och en och annan tuff passage blev det, men benen bar oss alla, den mentala biten gick fint, och vi tog oss i mål, allihop! Visst smärtade en och annan höft, vad, lunga och fot något, men alla var på ett strålande, sprudlande humör. Glädjen över att ha klarat av utmaningen, med bravur dessutom, var stor och känslan av gemenskap blommade. Vi lämnade Kungälv för denna gång, och nog kan man säga att vi upplevde ett ögonblick av LYCKA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: