Våra privata liv

Sommaren 2024 på Teater Tofta – VÅRA PRIVATA LIV

I sommar spelar Teater Tofta pjäsen som just gjort Londonsuccé; Private Lives av Noël Coward. På största allvar och med mycket humor skildras äktenskapet och passionen, i ett spetsigt och vasst 1930-talsdrama om en relation fylld av både kärlek, desperation och svärta. 

Biljetterna släpps fredagen den 26 april kl. 12.00. Du hittar dem här:


Eliot och Amanda, frånskilda sedan flera år, firar smekmånad med sina nya partners på hotell. Överraskande nog visar det sig vara på samma hotell, med angränsande balkonger. De möts igen, passionen blossar upp på nytt och de kastar sig in i kärleken igen, med katastrofalt resultat för alla inblandade. 

Vi var så löjligt kära…
Visst är det roligt att tänka på?
Fruktansvärt roligt.

Premiär lördag 29 juni 2024 kl 19.30

Föreställningen spelas sedan onsdag-lördag hela juli.

I rollerna kommer vi bland annat att få se Teater Toftas Göran Parkrud och Susanna Helldén. Resten av ensemblen presenteras inom kort. För regin står en annan bekant: Ola Hedén, som var med i Teater Toftas Sanning och konsekvens sommaren 2013, och på Folkteatern i Göteborg i samma pjäs 2014. Ola Hedén har sedan dess bland annat varit på turné med sitt eget Teater Allan och alldeles nyligen regisserat på Spira i Jönköping .

Mer info kommer snart!

SISTA SOMMAREN! 

Sommaren 2024 är den 15e i raden och kommer att bli teaterns sista på Tofta Herrgård. Här kommer en liten hälsning från teaterns konstnärliga ledning Susanna och Göran: 

”Det är med stolthet och värme vi ser på arbetet vi gjort, på alla fantastiska sommarkvällar vi upplevt i Magasinet tillsammans med vår publik, på samarbetet och stödet från alla på Tofta Herrgård och på den höga konstnärliga ambition vi haft tillsammans med kreativa medarbetare. Därför är det med visst vemod som vi nu tar farväl av detta som har blivit mångas sommartradition, precis som det är vår. Åren efter pandemin har varit goda konstnärligt, men tuffa ekonomiskt. Kungälvs kommuns intresse har genom åren varit relativt svalt och har för andra året i rad valt att sänka det lilla stöd vi tidigare fått. Det är en av orsakerna till att vi nu väljer att utveckla vår verksamhet åt en annat håll och avslutar kapitlet på Tofta Herrgård. Men först ska vi fira! Kom och var med oss, det blir en minnesvärd sista sommar!

Ps. Teater Tofta kommer fortsatt att finnas kvar, men i vilken form och på vilka platser, det får framtiden utvisa.”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑