Adjö 2023 och hej 2024!

Vi stannar i 2023 en liten stund för att sammanfatta vårt fjortonde verksamhetsår, innan vi blickar framåt igen. För JA, alla ni som undrar och frågar, det blir en femtonde sommar i Magasinet på Tofta Herrgård! Mer info kommer så småningom, håll utkik!

2023 var ett händelserikt, spännande, givande år konstnärligt, men kantades också av ekonomisk och politisk oro och ofattbara krig, som påverkade oss alla.

ARKIVET. Sommaren 2023 bröt vi upp den välbekanta scenformen i Magasinet, möblerade om och bjöd på den något absurda och underhållande nyskrivna föreställningen Arkivet av Göran Parkrud. Vi hade fantastiskt fina sommarkvällar tillsammans under takbjälkarna och många spännande samtal om drömmar, längtan och arbete vecklade ut sig nedanför Magasinets trappa på grusvägen efteråt. Vad är värt att spara, vad är det vi drömmer om och längtar efter, utspelade sig det hela bara i någons hjärna, hur ska man någonsin kunna se på sin katt på samma vis igen och vad hände egentligen med Gabriel? Frågorna och tankarna ekar än. Efter avslutad period i Magasinet packade vi ihop Ida-Lovisa Rudolfssons fantastiska scenografi och körde den till Folkteaterns Lilla Scen, där vi fick ynnesten att också möta Göteborgspubliken och dela några magiska kvällar i oktober.

Foto Magasinet: Lina Ikse


ALDRIG MOZART. fortsatte sin resa på turné, och mötte alltifrån barn och ungdomar (tack vare Levande Historias bidrag till skolföreställningar), inbjudna medlemmar i Göteborgs största Bostadsrättsförening till den minsta spelningen någonsin hemma i vardagsrummet hos en av Teater Toftas många trogna besökare, som varit med oss under alla fjorton år.
Berättelsen om den judiska violinisten Paula Levi i Aldrig Mozart känns viktigare än någonsin och vi spelar den gärna om och om och om igen även kommande år. Tipsa gärna era föreningar och boka in oss!

Foto: Per Larsson

EN FÖRTROLLAD JUL. Året avslutades med turné av den lilla familjeföreställningspärlan En förtrollad jul, om trollen Ursula och Mildred som möts i juletid. Trots sina olikheter hittar de till både vänskap och julkänslor och rör fortfarande många vuxna till tårar med sin värme. Trollens magiska stenar hittade nya hem i både Hjo och Göteborg och vi hoppas på att fortsätta dela med oss av julen på trolls vis även i det nya året.

Nu blickar vi fram emot nästa år, vår femtonde säsong i ordningen. Om det blir som vi tror och hoppas blir det en oförglömlig sommar! Vi ses!

TACK till alla er som delade 2023 med oss!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑