Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Teatern försöker porträttera livet. När den lyckas, så känns det – både för de på scenen och de i publiken. Det är det som är det magiska, det mytomspunna.

Men teater är inte livet. Livet gör som livet gör, ibland till synes helt utom vår kontroll.

Lisa Parkrud

Och precis så blev det för vår skådespelare Lisa Parkrud i år – livet kom emellan. På grund av sjukdom kommer inte Lisa kunna spela Nattvarden som planerat. Men vi är säkra på att hon kommer dyka upp hos oss igen.

Som Monica, kommer vi istället se skådespelaren Karin Lycke. Vilken lycka att vi hittade dig, endast två veckor innan premiär! Hur känns det att vara här? ”Jag har varit och tittat på era uppsättningar många år och alltid varit lika imponerad och fascinerad, så det känns lite overkligt men jätteroligt att själv vara med och spela.” 

När Karin inte är hos oss på Teater Tofta, så vikarierar hon på daglig verksamhet och som sjukhusclown. Hon har även en familj i Göteborg som upptar mycket av hennes tid. Karin har träffat Lars Norén ett par gånger, när han var konstnärlig ledare på Folkteatern. Hon spelade då Bess i Breaking the waves som sattes upp där och då. ”Han var väldigt vänlig. Han nämnde mig i sin dagbok men mitt efternamn är felstavat.” 

Karin Lycke

Att ta sig an en roll med så här kort repetitionsperiod kvar är ett tufft åtagande. Karin blir tvungen att effektivisera sitt arbete, istället för att låta rollen växa fram såsom man vanligtvis gör. Just nu försöker Karin lära känna sin roll Monica, vilket väckt många frågor. Vem är Monica och vad vill hon just nu? Karin tror att Monica alltid har levt för att andra ska må bra och aldrig förstått att man kan känna efter vad man själv mår bra av. Men kan man leva i sanning utefter vad man själv vill eller innebär det att man är egoistisk?

Både i sommaren pjäs Nattvarden och för våra repetitioner har saker ställts på sin spets. Förändringen blir oundviklig. Vad har förändrat dig i ditt liv, Karin? ”När jag slutade i gymnasiet flyttade jag från lilla Hindås till ett kollektiv i Norrviken utanför Stockholm. Jag började på en förberedande teaterskola och fick jobb som personlig assistent hos en person som lärde mig mycket om livet. Det är det första jag tänker på.”

Kom och se Nattvarden! Föreställningen spelas mellan den 8 juli och 20 augusti.
Biljetter hittar du här: NATTVARDEN – BILJETTER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: