Tack för i sommar

Det har gått ett par veckor sen vi packade ihop vår teatersalong i Magasinet, sa hejdå till varandra och återvände till någon annan slags vardag. Det tar tid att landa, att låta sommarens upplevelser sjunka in, och förstå vad vi varit med om. Kanske gör vi det fortfarande inte.
Men det är helt klart att det har varit en alldeles särskild sommar med Törst. Att spela nyskrivet material är både oerhört roligt och ganska nervkittlande. Redan från början kändes det på ensemble och team att pjäsen togs väl emot, och ett fantastiskt lustfyllt och intensivt arbete tog fart. Men hur skulle föreställningen i slutändan bemötas av publiken kväll efter kväll?

Svaret är med kärlek. Så levande, och så dynamiskt. Det är sannerligen en upplevelse att som skådespelare stå på spelplatsen i mitten av salongen och höra, se och känna varenda reaktion från bänkraderna. Ibland fick vi känslan av att vi var mitt i ett stormande hav, där vi bara hade att åka med i vågorna. Ibland var där så stilla att luften dallrade. Varenda kväll var den andra olik, vilket skapade en nerv, närhet och närvaro som gjorde att berättelsen kändes ny, igen och igen. Till och med när vi under slutspurten plötsligt drabbades av sjukdom i ensemblen och var tvungna att tänka nytt, möttes vi av ett massivt stöd och glada tillrop, och för oss på scen blev allt helt nytt, igen.

Så ett enormt varmt TACK till alla er som var med och gjorde den här sommaren till en fantastisk en. Tack Göran för pjäsen, Tack Viktoria, Beate och Agnes, vilket dreamteam. Tack Hanna och Patrik för enastående insatser, och Tack ljuvliga ensemble. Tack Anna, Anders och Emma för era bidrag till magiska Samtal i sommarnatten. Tack Ante och Viktor för allt. Tack Linda och alla runt dig i Magasinet, och Tack alla på Tofta Herrgård.

TACK PUBLIKEN. Utan er hade det inte blivit något av allt detta. Tack för era direkta utrop, skratt suckar, tårar och kommentarer som bubblade upp under föreställningarna. Tack för er värme när vi möttes utanför Magasinet vid föreställningens slut, tack för att ni delat med er efteråt (och fortfarande gör) av era reflektioner och upplevelser.

En liten stund till försjunker vi i dessa ljuva minnen, innan det är dags att blicka framåt mot nästa sommar då vi, nästan osannolikt nog, firar 10-årsjubileum!

Här följer några av alla de publikröster som vi bär med oss in i hösten. TACK!

”Tack för en bra föreställning igår. Ni var fantastiska som vanligt. Må ni fortsätta i evighet!”

”Var traditionsenligt sedan flera år med vänner på teater Tofta i lördags och såg ”Törst”. Fantastiskt bra föreställning, mkt duktiga skådespelare, underbar miljö och en föreställning som hade ”allt”! Tusen tack till er alla, vi ses nästa år igen!”

”Vi var tagna. Skrattade, kände igen oss ibland och kände nästan för att ingripa i familjekonflikterna. Strålande skådespelare!”

”En fantastiskt välskriven pjäs av Göran Parkrud. Varenda roll så intressant! Lägg därtill sex skickliga skådespelare, som får tillvaron att dansa på scengolvet. Psykologiska bråddjup och själsliga mörkertoner blandas med svart humor. Mänskliga tillkortahavanden och moment av ömsinthet och strävan efter gemenskap till varje pris. Stort tack till samtliga medverkande!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: