Göran Parkruds – TÖRST

Ännu en urpremiär i Teater Toftas snart tioåriga historia!

Skrivarcampen i London är till ända, och resultatet är 139 sidor Törst! Göran Parkruds senaste drama kommer att få sin urpremiär den 30 juni på Teater Tofta i sommar. Med på resan fanns också vännen och författarkollegan Tove Alsterdal, som samtidigt arbetade med sin kommande roman.

Biljetter hittar du här!

Törst
Systrarna Cecilia och Tove hittar av en händelse sin mamma på Tinder. Detta blir början på en resa kring äktenskap, systerskap och familjeliv; ett omtumlande år i de inblandades liv.

Göran har skrivit på pjäsen sen förra året, vid sidan av sitt arbete som enhetschef för Elevhälsan i Centrum Gbg Stad, och sakta men säkert har historien om familjen Mårtensson vuxit fram. I Törst ges vi möjlighet att känna igen oss, utmanas i våra föreställningar, skratta, förfasas och sörja över hur det kanske skulle kunnat vara. Vad är egentligen en familj idag? Hur ser det ut? Hur gör en när behoven i relationen går åt olika håll? Hur ser könsrollerna ut, och hur förhåller en sig till dessa i ett samhälle i förändring? Om att våga lita på sig själv, och sin egen röst. Om kärlek, familj, sexualitet och systerskap.

Om en vecka ska skådespelarna för första gången ge röst åt pjäsen, vid den allra första läsningen. Det är några månader och mycket hårt arbete som ligger framför oss, men vi ser redan fram emot att möta er med Törst i sommar!

Tidigare dramatik
Teater Toftas konstnärlige ledare Göran Parkrud har genom åren författat och/eller dramatiserat ett tiotal pjäser, med titlar som Skuld, Järnhans, Askungen och jag och Efter John i bagaget. Flera av dem har spelats på Borås Stadsteater, där Göran arbetade under många år, innan han utbildade sig till psykolog i början på 2000-talet.

På Teater Tofta spelades 2014 Lycka. En pjäs om fyra människor som möts i sitt sökande efter lycka. Ensemblen fick i uppgift att intervjua människor med utgångspunkt i smärta, och utifrån dessa intervjuer och eget material skrev Göran musikalen Lycka, som blev en mycket omtyckt och välbesökt föreställning. Läs mer om Lycka, recensioner och publikens reaktioner här.

Under åren som följde skrev Göran på en uppföljare till Lycka, en pjäs som han länge trodde skulle heta Extas. Men inspirationen drog honom åt ett annat håll, och sommaren 2016 spelades BUNDEN för en rekordpublik på Tofta Herrgård. Göran spelade själv en av huvudrollerna i pjäsen där firandet av en 10-årig bröllopsdag inte riktigt blir vad jubilarerna förväntat sig. Reaktionerna från vår publik var starka och många, läs mer om pjäsen och folkets jubel här.
Efter sommaren 2016 startades filmbolaget Lycke Film AB. Göran skrev ett filmmanus på Bunden, och filmen spelades in under 2017. Filmen beräknas ha premiär i januari 2019.

bild: Tove Alsterdal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: