Teater Tofta spelar pjäs av Jonas Gardell

Sommaren 2017 presenterar Teater Tofta stolt MÄNNISKOR I SOLEN, en pjäs av Jonas Gardell.

Midsommarafton. En stugby vid havet. Solen skiner, men på avstånd mullrar ovädret. Alla har åkt iväg utom två par. Siv och Svante har havsutsikt från sin altan, så de bjuder in Ingrid och Stig för att fira. Trots att de inte känner varandra. Det blir pinsamt, dråpligt och förfärligt. Siv försöker hålla fasaden, Svante skämtar om allting, Ingrid ber om ursäkt för allting och Stig låter sin återhållna ilska gå ut över sin fru. När den kontaktsökande Fru Sörensson plötsligt installerar sig i stugan bredvid tar kvällen en ny vändning. Var kommer hon ifrån? Vilket är hennes uppdrag? Och pojken, Simon, som helt enkelt slutat att prata, varför tittar han så?

En välskriven, svart komedi av Jonas Gardell. På randen mot katastrof vänds identiteter och relationer ut och in. Ingen är så som den tror sig vara och ingen kommer undan livet annat än genom sig själv.  Människor i solen utspelar sig mitt i vardagen, men framför allt i tillvarons utkanter. Hela tiden balanserar den på gränsen mellan skratt och allvar, mellan smärta och nåd, mellan liv och död. Det är tragiskt, men ändå så komiskt. Och tvärtom. Som livet.

I Teater Toftas föreställning får ni möta både bekanta och ännu inte bekanta ansikten på scenen, som presenteras efter hand här på sidan. Regissör är Bengt Larsson Heppling, som vi varmt välkomnar till Teater Tofta.

BOKA DIN BILJETT I TID!
Premiär 1 juli i Magasinet på Tofta Herrgård. Föreställningen spelas fram till den 12 augusti.
OBS! Nytt för i år är att platserna i Magasinet är numrerade! Detta innebär både att man slipper att köa och istället kan njuta av sommarkvällen utanför Magasinet innan föreställning, men också att det blir viktigt att köpa biljetter i tid om man vill välja var man ska sitta!

JONAS GARDELL
Jonas Gardell är känd som författare, komiker, dramatiker och artist. Han har författat en mängd pjäser och manus för film och tv, såsom Pensionat Oskar, En komikers uppväxt och Torka aldrig tårar utan handskar för att nämna några av dem. Han är också en aktiv samhällsdebattör och är just nu aktuell med sin nya show Jonas Gardell – 30 år tillsammans på Cirkus i Stockholm.

Gardells tro är ett ofta återkommande tema i hans verk och han anger Bibeln som sin största inspirationskälla. Gardell utnämndes i december 2007 till teologie hedersdoktor vid Lunds universitet med motiveringen:

”Genom hela hans författarskap finns ett fokus på marginaliserade människor i utanförskap, som genomsyras av försvar för mänsklig värdighet och mänskliga rättigheter. Få människor kan som han samla människor över generationsgränser och kombinera humor och allvar med en träffsäkerhet som gör honom till en viktig samhällskommentator och kritiker.”

Varmt välkomna till Teater Toftas åttonde sommar i Magasinet på Tofta Herrgård!

4 kommentarer på “Teater Tofta spelar pjäs av Jonas Gardell

Add yours

  1. Ska bli trevligt, verkar vara en pjäs som får det att krypa under skinnet.

  2. Gardells grymma, fyndiga, pjäs kunde inte spelas mycket bättre.
    Många tankar väcktes o fick oss i publiken att stanna upp…

  3. Så fantastisk bra teater. Proffsiga skådespelare. Man blir verkligen berörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: