Att leva med BUNDEN

Vi har nått mitten av sommarens spelperiod.
I ett par veckor nu har drygt tusen människor förväntansfullt krupit in under takbjälkarna för att se vår föreställning, och ett par timmar senare vandrat ut i sommarnatten. Vad de bär med sig är ju givetvis väldigt individuellt, men vi står utanför Magasinet när publiken kommer ut och möter så gärna varje blick, varje handslag, varje kram, varje ord eller berättelse om livets och relationernas vindlande stigar.

Många frågar oss hur det är att spela detta drama, och hur vi orkar. Det är nog lite olika för oss alla, och lite olika olika dagar. Det är framförallt väldigt lustfyllt att spela en så rik text, att möta fina kollegor på scen, att höra fnissen och gapskratten av igenkänning från publikhåll, eller susen och tystnaderna när det blir pinsamt, jobbigt eller bara allvar. Ibland är det som att vi alla slutar andas för en stund, luften står still för ett ögonblick – och så plötsligt bryts tystnaden av ett förlösande skratt, så befriande.
Ibland kan det upplevas aningen vemodigt att kväll efter kväll göra allt för att Stefan och Helenas bröllopsdag ska bli allt det som de förväntat sig, och faktiskt misslyckas. Att gå till jobbet och visa på svårigheterna, och vad som händer när kommunikationen brister. Men samtidigt är det också så väldigt glädjande och härligt att få bjuda på det som inte alltid är så lätt, och på en mängd frågor utan några direkta svar eller lösningar. Där kan samtalen börja. Orkar gör vi verkligen och gärna, för att nyfikenheten på hur vi gör i våra relationer aldrig sinar. Inte hos oss själva, och uppenbarligen inte heller hos alla som återkommer till oss i Magasinet, år efter år.

Många frågar oss också om musiken i föreställningen. Så här kommer listan. För er som inte sett föreställningen men planerar att göra det, njut i förväg eller kom tillbaka efteråt. Musiken är vald av vår regissör Kristina Nilsson. Håll tillgodo.

LÅTLISTA BUNDEN

och välkomna till våra sista tre veckor med BUNDEN!

En kommentar på “Att leva med BUNDEN

Add yours

  1. Tack för synnerligen god föreställning med så eminenta skådespelare och nyskrivet manus som väl kan matcha både Ibsen och Strindberg! Det ni!

    Ser fram emot nästa års pjäs.
    Hälsning Eva-Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: