På besök i stan

Vår vision är att driva en levande teater med hög konstnärlig kvalitet på landsbygden, men denna höst gör vi inte mindre än två undantag från detta. Ja, inget undantag från den konstnärliga kvaliteten, men däremot lämnar vi för en ögonblick vår idylliska spelplats på landet, för ett besök i stan. Kanske är det också så, att en del av att hålla teatern levande på landsbygden, är att röra på sig, och sprida ordet om det vi gör sommar och vinter på Tofta Herrgård utanför Kungälv.

Just nu befinner vi oss i premiärvecka. Med förra årets pjäs. Noréns Sanning och konsekvens. På Folkteatern i Göteborg.
Ett helt år har passerat sen vi trampade de Norénska stigarna, och under den tiden har vi hunnit med en vinter med trollens förtrollade jul och en sommar i jakten på Lycka – fantastiska erfarenheter som gjort oss rikare på flera plan.
Att nu få vara tillbaka och arbeta med ett material som på något sätt ändå lever kvar i våra kroppar och minnen, efter att vi knackat på lite extra därinne, är en spännande erfarenhet och en ynnest. Det händer inte särskilt ofta att ett material kan få ligga och mogna för att sedan tas upp igen. Orden får ny innebörd, karaktärer får nya riktningar, och blickar och relationer förändras. Kanske är skillnaderna små, kanske inte, men intressant är det onekligen. Och så fint det är att återse våra medarbetare Jill Ung, Ola Hedén och Erik Ståhlberg. På Folkteatern har vi dessutom blivit enormt varmt emottagna och vi sänder en tacksamhetens tanke till alla dem som så helhjärtat och engagerat arbetar med vår produktion. Det känns fantastiskt att återigen kunna bjuda på denna viktiga, sorgliga, svarta och mycket underhållande historia, om sanningar med konsekvenser.

”vackert, dråpligt och rysande” – T. Forser GP, sommaren 2013

Vill ni, så ses vi snart! Premiären är nu på torsdag, den 25 september kl 18.30. Spelas också 26 september, 1, 3, 10 och 11 oktober, kl. 18.30. Biljetter finns på http://www.folkteatern.se, eller på knappen till höger här på sidan – Men boka idag, biljetterna är snart slut!

Om ni är nyfikna på det andra undantaget, så handlar det om vår barn- och familjeföreställning En Förtrollad Jul – ett musikaliskt äventyr om vänskap och julkänslor. Den kommer vi att spela både på Tofta Herrgård i samband med deras julmarknad, och på Lorensbergsteatern i mellandagarna. Biljetter till detta finns på http://www.lorensbergsteatern.se

Vi ses!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: