Under bjälkarna i ett gammalt sädesmagasin

Stämningen var hög, och många var de som samlats för att se LYCKA denna sista julikväll. Med fullsatt salong och en enormt fin känsla i rummet spelade vi för allt vad tygen höll. Varma applåder och många vackra handslag, kramar och tack mötte oss när Håkans Flyg du lilla fjäril flyg ebbat ut. Efteråt var det en stor skara som dröjde sig kvar för att krypa tillbaka in under bjälkarna i Magasinet för att höra psykologerna Jenny Jägerfeld och Charlotta Lundgren tala om det de hade sett.

Utgångspunkten blev ett samtal kring lycka, vad det egentligen är, och varför den kan kännas så mycket flyktigare än olycka. Om att leva i en priviligierad värld där man inte längre måste kämpa med de grundläggande överlevnadsfrågorna, men istället kanske lättare uppleva ett missnöje med den tillvaro man lever i. Jenny och Charlotta pratade om psykisk ohälsa och vikten av socialt stöd, om att söka hjälp, svårigheter med att leva i nuet, om ångest kopplat till dåtid och framtid, om sorg och hur olika människor hanterar den, och om sexualitet och normativitet.

Karaktärerna blev en efter en upplyfta i ljuset, och deras problemområden analyserade. Skådespelarna bjöds in att prata, bland annat om upplevelsen av att använda sina egna namn i föreställningen, och så småningom fick publiken också ställa frågor och dela med sig av sina tankar och reflektioner innan det var dags att ge sig tillbaka ut i sommarnatten, och ta sig hemåt. Ibland är tidsramar nödvändiga, annars hade samtalet nog kunnat pågå länge, länge.

En magisk afton, där en gemensam teaterupplevelse fick stå som grund till viktiga samtal. Tack till er alla som var där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: