Några fragment från ett samtal i sommarnatten

Gårdagskvällens föreställning avslutades med en tredje akt. 75 personer satt kvar i den varma sommarnatten och deltog när moderator Astrid von Rosen, och psykolog Per Magnus Johansson samtalade utifrån psykologiska och psykoanalytiska teorier, och delgav sina tankar kring pjäsens fyra karaktärer och deras handlande.

Enormt tänkvärt var samtalet som berörde en mängd olika frågor kring normalitet, aggressivitet, förnedring, konsekvenser, innebörden av att vara vuxen, föräldraskapet – och föreställningen om det, sexualitet, sanningar, dolda drifter, tröst, den symboliska ordningen, att inte ta ansvar för sina ord och handlingar, övergivenhet, önskan om att mötas, självmord, bekännelser och mycket mycket mer.

Så småningom släpptes publiken in, och det kom att handla om hur kvartetten i pjäsen besitter en sublim förmåga att bortse från ordens och handlingarnas betydelse, om att bryta löften, om bakgrunden till alkoholismen, om medbrottslighet, om barnet, om den stora ensamheten, om behovet av att berätta, om när ordet görs till kropp, om möjliga eller omöjliga skilsmässor, om skiftningar som skapar glapp, om ögonblick av hopp.

Tack ni som var där. Tack Astrid, och Per Magnus.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: