Signalsystem och genrep

I vårt gamla sädesmagasin finns inget ”skvaller”, ett högtalarsystem där man i logen kan höra vad som händer inne på scen. Vi har en liten konsollbit invirad i varningstejp, som hänger utanför en av luckorna på magasinets kortsida. Från den går en fiskelina in genom luckan, längs taket och ner i en liten ögla vid ljus&ljud-bordet. Den drar vår belysningsmästare Anna i när det är dags för någon av oss att komma in på scen, och då åker konsollbiten upp, och vi vet att det är dags. Så har man en liten paus där man inte är på scen, så står man där utanför och väntar andäktigt på att en liten tejpbeprydd konsollbit ska röra sig. Teaterns magi. Och ikväll är det dags för genrep.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: