De som befolkar Arkivet

Vilka är det då som arbetar med Arkivet?
Under de kommande veckorna kommer vi att presentera sommarens ensemble och teamet som arbetar med oss i år. De kommer att presentera sig själva och sina roller i produktionen på lite olika vis, häng med här och i sociala medier för att lära känna dem en smula, i små klipp skapade av Viktor Werlenius och Charlie Parkrud.

IDA-LOVISA RUDOLFSSON
Till sommarens föreställning bjöd vi in textilkonstnären Ida-Lovisa att tillsammans med regissören skapa det rum som Arkivet utspelar sig i och de kostymer som klär karaktärerna. När hon inte är på Teater Tofta befinner hon sig ofta i sin ateljé på östra Orust. Hon delar också många av sina tankar kring konstnärskap och liv på sitt instagramkonto, så följ henne gärna där. Vi är väldigt glada för att hon beslutade sig för att säga ja till oss!


BEATE PERSDOTTER LØKEN, AMANDA NORD, STEFAN WESTERBERG
Under arbetet med föreställningen har vi arbetat nära nära med dessa stjärnor. Beate har arbetat på Teater Tofta i sex år och gjort såväl scenografi, ljus och kostym genom åren. I år står hon bakom ljussättningen. Amanda Nord arbetar för andra gången hos oss, och har i år gjort ljudet, och är också föreställningstekniker. Stefan Westerberg är ett väl känt ansikte på Tofta Herrgård och i hela området, och är dekorsnickare hos oss sedan flera år tillbaka.

GÖRAN PARKRUD
Så tittar vi in i huvudet på dramatikern och regissören Göran Parkrud! Han har tidigare skrivit hela fem pjäser för Teater Tofta, Lycka 2014, Bunden 2016, Törst 2018, Vilse 2019 och Glömska 2020. Dessutom har man kunnat se honom i spännande roller som Ryttmästaren i Fadren och Johan i Scener ur ett äktenskap, förutom alla de föreställningar han regisserat. Till vardags är han organisationskonsult och psykolog på Feelgood. I sommar har han alltså skrivit och regisserat Arkivet!

SUSANNA HELLDÉN
Ni som besökt oss många gånger vet att Susanna har stått på Magasinets scengolv många gånger, faktiskt alla år utom ett! 2017 spelades långfilmen Bunden in på Tofta Herrgård med omnejd, och då fick det bara bli filminspelning och ingen medverkan i Människor i solen för Susanna. Resten av året kan man se henne i monologen Aldrig Mozart, och i andra frilansuppdrag. Dessutom är hon producent och konstnärlig ledare på Teater Tofta. I sommar får vi se henne som Veronica i Arkivet.

CARL-MARKUS WICKSTRÖM
Ännu ett kärt återseende! Carl-Markus Wickström, eller Calle som vi oftast kallar honom, är numera ett välbekant ansikte på Teater Tofta, och vi är så glada att han är tillbaka hos oss igen. På Teater Tofta har han tidigare kunnat ses i spännande roller som Stig i Människor i solen och som Josef i familjen Mårtensson-trilogin Törst, Vilse och Glömska. Under våren 2023 har han filmat andra säsongen av Knutby där vi så småningom kommer att få se honom i en av rollerna. I sommar får vi se honom som Nils i Arkivet.

JILL UNG
Ett mycket kärt återseende, möt Jill Ung! Ständigt efterfrågad av publiken är hon, och vi är glada för att hon för fjärde gången är hos oss. Tidigare på Teater Tofta har hon lämnat starka avtryck i sina gestaltningar som Elisabeth i Noréns Sanning och konsekvens och mamman Ulla i familjen Mårtensson-trilogin Törst, Vilse och Glömska. I sommar får vi se henne som Berit i Arkivet.


MARTIN NICK ALEXANDERSSON
Martin Nick Alexandersson står för första gången på Magasinets tiljor, alldeles nyss examinerad från Högskolan för Scen och musik i Göteborg, och ursprungligen från Ödsmål, utanför Stenungsund.

Innan Martin kom in på scenskolan arbetade han med flera fria teatergrupper i Göteborg, Malmö och Stockholm, däribland Ung utan Pung och Scenkonstkollektivet Apparaten. På TV har man under senare tid kunnat se honom i filmserien Huss på Viaplay/Kanal 5 och Cmore/TV4s Nattryttarrna samt långfilmen Amina av Ahmed Abdullahi. I sommar får vi se honom som Gabriel i Arkivet.

Vi är väldigt glada att ha Martin hos oss, möt honom här!

Filmerna är gjorda av Charlie Parkrud och Viktor Werlenius. 2017 delade de en roll i Gardells Människor i solen på Teater Tofta, men har nu vuxit något och bland annat blivit fantastiska filmare!
Charlie och Viktor då, och nu!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑