Tack och på återseende!

Så har vi tagit farväl av ännu en sommar i Magasinet på Tofta Herrgård. 
Att kväll efter kväll vara i det nära mötet med publiken, där inte ett andetag går obemärkt förbi, liknar inget annat. Vi träder in rummet tillsammans när kvällen börjar, och vet inte helt och fullt hur den ska fortsätta. Jovisst, vi har repeterat, vi vet orden som ska sägas, var vi ska stå och gå, vilken scen som kommer härnäst, hur vi har tolkat Lars Noréns ord, vår regissörs vision… men ändå är det i mötet med publiken som berättelsen uppstår och formas. Och kanske har just den här sommarens föreställning varit extra formbar, från kväll till kväll. Vissa kvällar har det varit andäktigt tyst, andra kvällar har skratten böljat. Ibland har vi varit sköra och sårbara, ibland starka och envisa i viljan att berätta historien så ärligt och nära som möjligt. Lars Noréns text är fantastisk att befinna sig i, och vi har gjort allt för att ge den det liv som vi tycker att den ska ha. Vi vet att vi upprört några, att andra älskat det, och att få varit oberörda. Och gott så. För oss har varje kväll varit lite av en resa, med delvis okänt mål. Ögonblickets konst, det är den, teatern.

Och så efter föreställningen, när vi möts på gruset nedanför Magasinet. I början av spelperioden var sommarnatten skir och ljus, och mot slutet var det ibland svårt att se varandra i den mörka augustikvällen. Ni kom ut och delade med er av era tankar om föreställningen, era egna upplevelser, relationer, reaktioner. En gest, en kram, ett handslag, en blick, ett spontant utrop eller en längre analys. Det är en ynnest att få höra.  Och ni kommer tillbaka, år efter år efter år. Tack!  

Vi blickar framåt nu. I höst kommer det finnas möjlighet att se Susanna Helldén i den mycket uppskattade monologen Aldrig Mozart, som bland annat spelades på Lunchteatern på Göteborgs stadsteater förra året, så håll utkik för nya spelplatser. 

När vi hämtat oss efter sommarens bravader, då börjar vi tänka på nästa sommar, och vem vet vad vi hittar på då? Följ oss här och i sociala medier och bjud in era vänner att göra detsamma, så ses vi så småningom!

Våra varmaste tack för den här sommaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: