Samtal i sommarnatten

Äntligen kan vi släppa datum för våra Samtal i sommarnatten! Vid två tillfällen under spelperioden kommer det efter föreställningen finnas möjlighet att stanna kvar, ta ett glas i baren och delta i samtalen. Vi ser mycket fram emot att dela dessa kvällar med er och våra spännande gäster, det brukar bli smått magiskt! Kom gärna förbi även om ni inte varit på Nattvarden just den aktuella kvällen, samtalen är öppna för alla!

3 AUGUSTI – RUM FÖR TEATER OCH RUM FÖR LIV.
Denna afton har vi bjudit in en av Sveriges mest prisbelönta och folkkära arkitekter Gert Wingårdh och Nattvardens regissör Göran Parkrud. Tillsammans med Emma Vendelek kommer de att samtala med utgångspunkt i rummet. Om att skapa rum för teater och rum för liv. Om rums möjligheter och begränsningar. Om rums föränderlighet över tid. Hur samtalet sedan snirklar sig vidare vet vi först när vi är där. Kom och var med!

Gert Wingårdh är en flitig besökare på Teater Tofta och är väl bekant med teaterrummet. Han har fått sex Kasper Salin-pris, vilket är fler än någon annan svensk arkitekt. Hans arbeten sträcker sig från butiksinredningar till fabrikskomplex, och de senaste åren har han gjort succé med TV-serien Husdrömmar. När det gäller sitt eget boende säger han att det viktigaste är att det finns människor han tycker om i hemmet. Läs mer om honom här

Göran Parkrud är psykolog, dramatiker, skådespelare och regissör, och har bearbetat och regisserat sommarens föreställning av Nattvarden. Läs mer om honom här

13 AUGUSTI – PSYKOLOGER TALAR OM TEATER
Den här kvällen har vi bjudit in psykoanalytikern Per Magnus Johansson till ett samtal som leds av Emma Vendelek, där de tittar på föreställningen ur ett psykologiskt perspektiv. Vi låter Per Magnus reflektera kring de människor som vi får möta i Nattvarden, och dela de tankar som föreställningen väckt.

Foto: Ola Kjelbye

Per Magnus Johansson besökte Teater Tofta när vi spelade Lars Noréns Sanning och Konsekvens och deltog då i ett liknande samtal.
Per Magnus är psykoanalytiker, psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi, docent i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet och författare. Han är grundare och ordförande i Freudianska föreningen och redaktör för kulturtidskriften Arche.
Läs mer om Per Magnus Johansson här.

Samtalen leds av Emma Vendelek, litteraturvetare, socionom och flitigt anlitad samtalsledare, samt kär vän på Teater Tofta.

Som publik har man också möjlighet att ställa de frågor som föreställningen kanske väcker, och kvällarna brukar präglas av nyfikenhet, skratt och nära samtal.

Samtalen börjar ca 22.35 och håller på i ca 50 minuter.
Det finns möjlighet att delta även om man inte har biljett till den aktuella kvällen. Då kommer man lagom till föreställningens slut ca kl. 22.15. Ingen föranmälan krävs, varmt välkomna!

Samtalen görs i samarbete med

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: