Norén-sommar i Magasinet!


NATTVARDEN
En av våra mest kända svenska dramatiker gick ur tiden under förra året. I Europa och stora delar av världen tillhör han en av de mest spelade samtida dramatikerna, och hans starka relationsdramer har rönt stora framgångar med sin alldeles unika ton. Vi talar förstås om Lars Norén. Hans pjäser är fyllda av såväl svärta och smärta, de flesta av oss har ju någon slags förhållande till begrepp som ”Norén-jul” och ”Norén-middag”, oavsett om vi sett någon pjäs av honom eller inte. Men hans berättelser innehåller förstås också en stor portion humor, dråpligheter och igenkänning. 

2013 spelade vi Noréns Sanning och konsekvens på Teater Tofta, en föreställning som blev så välbesökt och uppskattad att vi spelade den igen året därpå, på Folkteatern i Göteborg.

Och nu är det alltså dags för denne dramatiker igen, och vi vill ge er en riktig ”Norén-sommar”! Vi har den stora glädjen att bjuda på NATTVARDEN som är en av Noréns tidigare pjäser, ungefär samtida med Natten är dagens mor och Kaos är granne med gud. Vi har flyttat fram berättelsen till nutid, och längtar redan efter att få bjuda er på detta drama!

Nattvarden är en spännande, underhållande och kraftfull berättelse om två bröder som möts efter mammans begravning tillsammans med sina respektive. Om äktenskapet, om barnen, om längtan, om närhet och avstånd. Över alltihop vakar mamman, vars närvaro är påtaglig i rummet. Och javisst blir det Norénsk svärta under takbjälkarna i Magasinet i sommar, jämte mycket humor och existentiella frågor kring hur vi ska leva våra liv tillsammans.

För bearbetning och regi står Göran Parkrud, och på scenen får vi möta Daniel Adolfsson, Susanna Helldén, Lisa Parkrud och Carl-Markus Wickström. Mer om team och medverkande kommer längs vägen.

Det blir premiär fredagen den 8 juli, och sedan spelas föreställningen 13-16, 20-23, 27-30 juli, 3-6, 10-13 och 17-20 augusti. Biljetterna släpps i slutet av maj. Mer info kommer. 

Efter två år av restriktioner och anpassningar känns det fantastiskt att se fram emot en sommar där vi återigen kan ta i hand och kramas utanför Magasinet om kvällarna. Varmt varmt välkomna!

Foto: Lina Ikse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: