Tre samtal i natten

Att ett par gånger under spelperioden sitta ner i samtal tillsammans med publiken när mörkret fallit efter föreställningen, har blivit en stämningsfull och viktig del av vårt arbete. I år har vi haft en mindre publik än normalt, vilket gjort samtalen än mer intima.

Samtal i sommarnatten


Vi upplever att samtalen fördjupar upplevelsen, och det är en ynnest att ställas inför frågor om alltifrån arbetsprocesser till äktenskapets vara eller inte vara. Tillsammans med publiken har vi också fått möjlighet att för ett ögonblick mötas kring frågor som rör hur vi lever våra liv. Magiskt, tycker vi. Tack till er som deltagit!

I det första samtalet mötte Emma Vendelek film- och teaterregissören Marcus Carlsson, i ett nära samtal om processen, om att skapa en öppen och kreativ atmosfär, om känslan att vara vaken inför ett projekt, om att känna gnistan. Spännande att följa med in dessa vindlande tankar, och höra publikens frågor och reflektioner. Samtalet genomfördes med stöd av Sensus. 


I det andra samtalet mötte Emma Vendelek skådespelarna och teatercheferna Susanna Helldén och Göran Parkrud. Samtalet rörde sig kring skådespeleri, magi, Bergman, mötet med publiken i det särskilda spelrummet, om äktenskapet på och utanför scen, och om förhoppningar om fortsatta samtal om kärlek och relationer. Samtalet genomfördes med stöd av Sensus. 

I det sista och avslutande samtalet möttes psykologerna Maria Hyllstam och Anders Almingefeldt, och samtalade kring den relation de sett i föreställningen. Vi fick följa med in i tankar om det komplexa i kärleksrelationen, om att låta sig guidas snarare än att styras av sina känslor, om att bryta onda cirklar av lust/krav, om att vilja varandra men inte lyssna, om separation, om att inte vara färdig, om att växa och mycket mer.

TACK! Vi ser redan fram emot nästa serie samtal. Varmt välkomna då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: