Samtal i sommarnatten

Förra året pausade vi av förklarliga skäl denna serie stämningsfulla kvällar som går under namnet Samtal i sommarnatten. Men nu är vi tillbaka! Tre fredagar under spelperioden kommer det efter föreställningen finnas möjlighet att stanna kvar, ta ett glas i baren och delta i dessa samtal.

De första två samtalen leds av Emma Vendelek, litteraturvetare, socionom och terapeut, samt kär vän på Teater Tofta.


Fredagen den 23 juli möter hon film- och teaterregissören Marcus Carlsson som regisserat Scener ur ett äktenskap i ett samtal som kommer att röra sig kring bland annat relationen till berättelser, skapande och regiarbete.Fredagen den 30 juli möter Emma Vendelek skådespelarna och teatercheferna Susanna Helldén och Göran Parkrud. Samtalet kommer bland annat att röra sig kring att arbeta tillsammans som par på och utanför scen, om processen med pjäsen, och hur det är att möta publiken i Magasinet med Bergmans berättelse kväll efter kväll.


Fredagen den 13 augusti är vår sista samtalskväll, och då bjuder vi in till Psykologer talar om teater. Psykologerna Anders Almingefeldt och Maria Hyllstam samtalar om Scener ur ett äktenskap utifrån det vi sett av karaktärerna under pjäsens gång. Hur har de det egentligen? Vad är det som driver dem? Hade de kunnat mötas på ett annat sätt?

Som publik har man också möjlighet att ställa de frågor som föreställningen kanske väcker, och kvällarna brukar präglas av nyfikenhet, skratt och nära samtal.

Samtalen börjar ca 22.15 och är slut ca 23.00.

Det finns möjlighet att delta även om man inte har biljett till den aktuella kvällen. Då kommer man lagom till föreställningens slut kl. 22.00. Men OBS! Föranmälan krävs, då platserna är begränsade och först till kvarn gäller. Så skriv till oss på info@teatertofta.se om ni vill delta i något av eftersamtalen, om ni inte redan har biljett till den aktuella kvällen.

Foto: Per Larsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: