Låt oss presentera…

Vilka är dom då, som lägger själ och hjärta i sommarens produktion? Under den närmaste tiden ska ni få lära känna dem lite mer. Först ut är Marcus Carlsson, vår regissör! 

Efter att ha sett ett par föreställningar på Teater Tofta så kom han med det snillrika förslaget att vi skulle spela Scener ur ett äktenskap. Pjäsen har också föreslagits av många av våra besökare, och därför känns det lite extra roligt att få bjuda på just den i sommar.

Magkänslan sa att det här blir ett fint samarbete, och efter att ha arbetat ett par veckor tillsammans kan vi nu säga att det stämde, vi trivs så bra ihop!


Så Marcus, varmt välkommen till Teater Tofta! 

Om relationen till Teater Tofta…
Jag har varit publik och sett två uppsättningar de senaste två åren. Jag har upplevt att det är relationer som är i fokus. Skådespeleri och ett nära möte med publiken. Allt det där som jag själv tycker om.

Om relationen till Bergman…
Pappa visade mig många filmer av Bo Widerberg och Jan Troell när jag växte upp. Men inte Bergman, han kom in mycket senare i livet. Mina favoriter är Sommarlek, Gycklarnas afton och Så som i en spegel. Men Sommarlek är nog den som gjort starkast intryck.

Om sommaren som kommer…
Jag ser fram emot att skapa tillsammans med kreativa människor. Det mest utmanande kommer vara att få fram liv i föreställningen. Det är alltid det svåraste och för mig det allra viktigaste. 

Om livet utanför teatern…
Jag regisserar film och undervisar i filmskådespeleri. Och om jag inte gör det så älskar jag att se på film eller vara på mitt sommarställe i Värmland. 

Ett favoritcitat…
“As an artist, I feel that we must try many things – but above all we must dare to fail.” – John Cassavetes. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: