TACK för i år!

Året går mot sitt slut, vi summerar och säger TUSEN TACK till alla medarbetare, samarbetspartners och till alla er som besökt oss! 

2019 var året då vår teater fyllde tio år! Det trodde vi nog inte den där sommaren för tio år sen, när vi byggde bänkar av det vi kunde hitta på och runt Magasinet, hade biljettbokningen i en pärm med oss på badstranden, och betalade våra medarbetare med en flaska whiskey. Men i samma stund som vi slog upp dörrarna för Fröken Julie, så var bollen i rullning.

Efter Fröken Julie 2010 följde Fadren 2011och STRINDBERGx2 2012. Då började vi omnämnas som Strindbergsteatern, och det ville vi ju inte bara vara, så vi gav oss raskt i kast med Noréns Sanning och konsekvens 2013. Kanske undrade en och annan över detta val på en sommarteater, men vilken ljuvlig sommar det blev, om än också en av de varmaste…
2014 gjorde vi helt om från klassikerna och skapade själva, med Göran Parkrud vid rodret, LYCKA – en musikalisk föreställning om det som gör ont. Där kända sånger med ny text mötte texter av ensemblen och Parkrud själv, och ett experiment på temat smärta/lycka tog plats i Magasinet. Samma år spelade vi också Sanning och konsekvens på Folkteatern i Göteborg.
2015 presenterade vi en av världshistoriens mest spelade verk, Ett Dockhem i en något modernare tappning än originalet, och scenograf Erika von Weissenberg klädde hela Magasinet från topp till tå i 60tals-skrud.
Året därpå 2016 skrev Göran Parkrud BUNDEN. Pjäsen spelades året efter in som långfilm i vårt nystartade bolag Lycke Film, och inspelningen möjliggjordes av en fantastisk crowfundingkampanj, där många av våra teaterbesökare var med och stöttade oss.
2017 var det så både filminspelning och teater på herrgården. I Magasinet spelades Jonas Gardells Människor i solen; och på herrgården, i trädgårdarna och vid havet spelades långfilmen BUNDEN in parallellt.
2018 gjorde så familjen Mårtensson entré, i Göran Parkruds Törst, och i somras 2019 firade vi tio år med den andra delen i den fristående serien om samma familj, med pjäsen Vilse.

Under åren har också en mängd vår- och höstsalonger, öppna repetitioner och  publikmöten och tagit plats med mängder av spännande inslag av musik, läsningar, sång och god mat.
Vi har också spelat teater för barn och deras vuxna, både på Tofta Herrgård, på Mimers hus och på Lorensbergsteatern. Vår älskade saga om trollen Mildred och Ursula, En Förtrollad Jul har återkommit flera gånger, liksom HC Andersens klassiska saga Snödrottningen, i vår egen tappning.

För oss har de angelägna berättelserna som berör och skapar samtal varit i fokus, och vi slås varje år av de otroliga vittnesmål som vi får skickat till oss, om dessa samtal och om det som upplevelserna hos oss skapar. Det får oss att fortsätta.

Ibland har vi tvivlat och varit trötta. Bakom kulisserna har de årliga små eller stora katastroferna avlöst varandra, tårar har sprutat, svetten lackat och nerverna skakat oss.  Men när vi nu blickar tillbaka på åren som gått, så har alltihop varit värt det.
Och nu då? Nu blickar vi framåt mot vår elfte säsong, fylld av spännande saker – vi ses väl 2020?

Våra varmaste hälsningar om en God Jul och ett Gott nytt år!
Teater Tofta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: