Repetitionerna har börjat

Väntan är över. Sedan en vecka är repetitionerna igång, och äntligen har vi fått sätta tänderna i den alldeles nybakade pjäsen av Teater Toftas egen Göran Parkrud. För författaren, som nu plötslig är skådespelare igen, är det stundtals smått absurt att höra repliker uttalas, som han snickrat på det senaste året – på kammaren, på tåg, på bussar, på hotellrum, på semestrar och här och var där han hittat tid utanför sitt ordinarie arbete. Men nu har han lämnat över materialet till regissören Kristina Nilsson, som med värme och kraftfullt engagemang tagit sig an arbetet.

Det är en ibland hisnande känsla att vara i den här delen av processen, när texten får liv och karaktärerna växer fram. När det som tidigare varit bilder i huvudet plötsligt tolkas genom skådespelarna, orden får en riktning och människorna som befolkar pjäsen blir som i verkliga livet fantastiskt komplexa. Nu är de inte längre ord på pappret, de sju som kommer att mötas i Magasinet i sommarkvällen, de verkar istället vara en brokig skara människor, både älskvärda och ibland ganska jobbiga, som alla med blod svett och tårar kämpar för att få finnas till.

Exakt var vi landar den här historien vet vi först om fyra veckor, vilket ju är en annan hisnande del av processen. Men med så mycket lust, mod, vilja och klokskap som det finns i den här ensemblen, så kommer vi utan tvivel bjuda på en spännande, rolig och rörande upplevelse.
Det här ska ni inte missa i sommar, välkomna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: