Ett himmelskt team

Fredrik Glahns, Ida Gustafson, Agnes Parkrud, Erika von Weissenberg, Anna-Karin Cameron

Så här en vecka innan premiär, börjar vi förstå att det snart är dags. Att lämna bubblan där vi själva nu under ett par veckor slitit stenhårt för att skapa vårt Dockhem på Teater Tofta. Det är hisnande, men vi ser fram emot att få möta publiken.

Regissör Parkrud och ensemblen jobbar på för att relationerna ska glöda, för att orden ska landa rätt, för att rörelserna ska falla på plats och för att historien ska berättas så nära och så sant som möjligt.

Men vad vore vi utan det himmelska team som omger oss? Ingenting. Nakna skulle vi stå på scenen, i beckmörker, utan en endaste möbel att förhålla oss till och utan något att hålla i. Inga borttappade repliker skulle återfinnas, inga bilder att sprida i sociala medier skulle tas, och inga affischer och annonser skulle se världens ljus. Ja, ni förstår. Vi omges av ett hårt arbetande, helt magiskt team, och tillsammans bygger vi Ett Dockhem i Magasinet.

Vår ljussättare Fredrik Glahns, är en mästare på att sätta ljus i vår helt omöjliga teaterlokal, och vid sin sida har han den lysande Ida Gustafson, som är med hela sommaren vid spakarna. Agnes Parkrud är en klippa som sufflös, producentassistent och stöd. Hon kommer att vara saknad under spelperioden på övervåningen, men kommer lyckligtvis finnas kvar i huset, som barchef i teaterbaren. Vår scenograf och kostymör Erika von Weissenberg sliter hårt med en prylspäckad pjäs och ett krävande scenrum, men gör tillsammans med Anna-Karin Cameron ett fantastiskt arbete.

Anders Wennerström, har i vanlig ordning gjort ett makalöst jobb med den grafiska formgivningen, och har återigen försett oss med material som vi är stolta över att få visa upp.

Ni har väl inte missat våra reklamfilmer? Bakom dem står vår eminente fotograf och filmregissör Viktor Parkrud. Filmerna går att se här nedan.

Tack alla så här långt! Nu kör vi. En vecka kvar.

En kommentar på “Ett himmelskt team

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: