MEDVERKANDE

Äntligen! Här är de, året ensemble! Både kära återseenden och nya ansikten, och vi tror att vår nionde sommar på Tofta Herrgård kommer att bli minnesvärd.

törst_porträtt4.jpgJILL UNG
Alla som såg Sanning och konsekvens sommaren 2013 (eller 2014 på Folkteatern i Göteborg) minns nog Jills makalösa gestaltning av Elisabeth, som in i det längsta försökte dölja sitt drickande för sin familj. Tomas Forser skrev i GP: Jag vet mig inte ha sett en mer skicklig gestaltning av denna sorgligt komiska belägenhet. Varje steg, varje handrörelse och varje mödosam lyssning har en perfekt tonträff mitt i den allmänna upplösningen… Det är stortartat. Under åren har Jill arbetat på många scener; Stadsteatrarna i Malmö, Borås och Göteborg är några av dem. På tv har man bland annat kunnat se henne i Saltön, 30° i februari och som Fru Andersson i Vår tid är nu.
I sommar får vi se henne som Tove och Cecilias livstörstande mamma Ulla Mårtensson.

LARS G WIK
En ny bekantskap på Teater Tofta är Lars, som i vår medverkat i föreställningen Terror på Göteborgs Dramatiska Teater, där han synts flera gånger de senaste åren. Han frilansar sedan ett antal år tillbaka, och har bland annat arbetat på Uppsala Stadsteater, Östgötateatern och Örebro Länsteater. I Örebro gjorde han, för snart 25 år sen, hunden i Sagan om den lilla farbrorn, och Teater Toftas Göran Parkrud regisserade.
I Törst får vi se honom som Tove och Cecilias försiktige pappa Tommy Mårtensson, som på sitt sätt försöker hålla ihop en familj i förändring.

LISA PARKRUD
Lisa har varit med sen starten på Teater Tofta och det är nu fjärde gången som hon står på scen hos oss. Vi har sett henne som kusinen i STRINDBERGx2, som Kristin Linde i Ett Dockhem och som Ingrid i Människor i solen. Däremellan har hon bland annat varit på turné med Banditsagor, spelat Gerda i Snödrottningen och undervisat på Folkuniversitetet.
I Törst står hon i centrum som den yngre sökande systern Cecilia, som flyttar in i sin första lägenhet och försöker hitta sin egen röst i livet och i sin något bullriga familj.

SUSANNA HELLDÉN
Susanna startade Teater Tofta tillsammans med Göran Parkrud 2010. Sen dess har hon stått på Magasinets scen varje år, med undantag för förra året. Då startade teatern filmbolag, Lycke Film, och gjorde långfilm av succépjäsen Bunden från 2016, där Susanna spelar en av huvudrollerna. Förutom arbetet som skådespelare, producent och konstnärlig ledare på Teater Tofta läser hon in ljudböcker, undervisar på 2Långs teaterskola, och har de senaste åren bland annat också setts på Teater Västernorrland.
I Törst får vi se henne som den äldre utmanande systern Tove, som arbetar som lärare och tinder-dejtar, och inte alltid är helt nöjd med sin situation, varken i kärleks- eller familjelivet.

CARL-MARKUS WICKSTRÖM
Förra året bekantade vi oss med Carl-Markus som Stig i Människor i solen. Han examinerades från Högskolan för Scen och musik, och gjorde sin praktik på Göteborgs Stadsteater och Folkteatern i Göteborg, och har också arbetat på bland annat Teater Halland. Sen förra sommaren har han också kunnat ses i Vår tid är nu.
I sommar får vi se honom som Cecilias nya, snälla och trygga pojkvän, som verkligen vill men får kämpa för att få komma in i familjen Mårtensson.

 

PIA EDLUND
Pia är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö, och har arbetat på såväl Unga Riks, Bohusläns teater och Borås Stadsteater. På film har man kunnat se henne bland annat i Efterskalv och Jätten. De senaste 15 åren har hon drivit Åstols rökeri, som är väl känt för sin uppskattade restaurang och populära artistscen. I sommar lägger Pia rökeriet åt sidan och återvänder till scenen.
I Törst får vi se henne som den intellektuella Stina Wrangel, professor i statsvetenskap, som gärna citerar sin favoritfilosof Foucault. När hon kommer in i familjen Mårtensson ställs allt på ända.

Vilken sommar vi har framför oss! Varmt välkomna till Teater Tofta!

FOTO: Lisa Irvall

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: